Törvénysértőnek nyilvánították Karácsonyék ingyenes lapokat ellehetetlenítő rendeletét

2020. november 02. 13:11

A jogsértő módosítás jelenleg a Pesti Hírlapot és a Metropolt érinti. A Fidesz-KDNP korábban leszögezte: demokráciában egy ilyen javaslatot nem szabad megszavazni.

2020. november 02. 13:11
null

Mint arról korábban írtunk, saját oldalakat követel a Karácsony vezette önkormányzat az ingyenes sajtótermékekből. Gy. Németh Erzsébet és Horváth Csaba kiegészítő javaslata ugyanis kimondja: csak az kaphat közterület-foglalási engedélyt, aki ingyenes felületet biztosít a Fővárosi Önkormányzat által meghatározott tartalmaknak. A Fidesz-KDNP leszögezte: demokráciában egy ilyen javaslatot nem szabad megszavazni.

Törvénysértőnek nyilvánították Karácsonyék ingyenes lapokat ellehetetlenítő rendeletét

„Budapest Főváros Kormányhivatala törvénysértőnek minősítette a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat által megszavazott, ingyenes lapokra vonatkozó rendeletmódosítást, amellyel kapcsolatban törvényességi felhívást is kibocsátottak a főváros felé” – írja hétfői cikkében a Magyar Nemzet.

A jogsértő módosítás jelenleg a Pesti Hírlapot és a Metropolt érinti

Az utóbbit tulajdonló Mediaworks a kormányhivatal döntését követően nyilatkozatot nyújtott be a fővárosnak, amelyben jelezték, hogy nem tesznek eleget a négy oldal rendelkezésre bocsátásának, és továbbra is kérik a közterület-használati engedély megadását az újságtartók elhelyezésére, mert a kézből történő laposztás álláspontjuk szerint nem engedélyköteles.

Címlapkép: MTI/Mónus Márton

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2020. december 08. 17:34
geribá elíndúlt a lejtőn!
gonterl
2020. november 02. 19:48
A törvényeket nem Karácsony,hanem a FIDESZ hozza. Ha valami törvénytelen, az azt jelenti, hogy az nem felel meg a FIDESZ által hozott törvényeknek.
rókabácsi
2020. november 02. 17:37
faszbukkergeri demokráciája törvény sértő? nade ilyet?
anaphylaxiás sokk
2020. november 02. 17:19
Ejha!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!