DK: A kormány ne gyűjtsön adatokat a regisztrációs oldalon!

2021. január 12. 15:14

Varga Zoltán, a DK frakciószóvivője azt mondta, a kormány szorítkozzon a tömeges oltásra való felkészülésre.

2021. január 12. 15:14

A Demokratikus Koalíció (DK) kedden arra szólította fel a kormányt, hogy „szüntesse meg az adatgyűjtést” a koronavírus elleni vakcina regisztrációs oldalán.

Varga Zoltán, a DK frakciószóvivője online sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: azt szeretnék elősegíteni, hogy minél többen regisztráljanak a koronavírus elleni védőoltásra, az elmúlt hetekben azonban sok megkeresést kaptak olyanoktól, akik az állítják, azért nem regisztrálnak, mert nem akarják, hogy a kormány esetleg visszaéljen az adataikkal egy kampány során.

Kiemelte, hogy a vakcinainfo.gov.hu oldalon egy olyan beikszelendő opció is szerepel, amely szerint a regisztráló megadott kapcsolattartási adatait későbbi kapcsolattartás céljából visszavonásig kezelhetik. Varga Zoltán azt mondta, sokan nem tudják, hogy ezt a hozzájárulást nem kötelező beikszelni, ezért inkább a regisztrációtól is elállnak. A kormány az adatgyűjtés helyett szorítkozzon a tömeges oltásra való felkészülésre, és ne csökkentse a regisztrációba vetett, amúgy is nagyon „ingoványos” bizalmat! – kérte a képviselő.

(MTI)

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2021. január 13. 16:17
A kormány ne gyűjtsön adatokat, ellenben mindent oldjon meg és intézzen el. Adatot gyűjteni csak az ellenzéknek szabad. A kormány ne kormányozzon A kormány kormányozzon. Értve van? Kirkegaard jut eszembe: Tégy kapcsolatokat - megbánod. Ne tégy kapcsolatokat - azt is megbánod. Tedd mindkettőt egyszerre - megbánod mindkettőt egyszerre.
T. Péter
2021. január 12. 21:07
Mi van itt, gyerekek, palotaforradalom? Lehet ěkëzètęs betűket írni, * csillagot, ; pontosvesszőt, άέήίΰα görögöt és АБВДдьљњ cirillt és visszamenőleg szerkeszteni... Elsőre még nem lehet ezeket beírni, de utólag szerkesztve már igen!
Gombóc XVI. Artúr
2021. január 12. 18:13
...rendelőt kerestek meg...
Zsolt75
2021. január 12. 17:45
Én bepipáltam mindent, a déká meg pipázzon le.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!