Kampánytémává válhatnak az LMBTQ-kisebbségek jogai

2021. február 12. 12:01

A Fidesz és a Mi Hazánk akciókat tartanak, jogszabályi változások is történtek, számol be a Szabad Európa.

2021. február 12. 12:01
null

A Fidesz és a Mi Hazánk kampánytémaként használná az LMBTQ-kisebbségek jogait, pontosabban azok visszaszorítását – számol be a Szabad Európa. Még 2019 nyarán Boldog István, a Fidesz frakcióvezető-helyettese a Pride betiltását követelte a gyermekek érdekében. Azonos célokat jelentett be a Mi Hazánk párt is. Nem sokkal később Boldog István bojkottot hirdetett a Coca-Cola termékei ellen, mert a #loveislove plakátkampányukat provokációnak tartotta. Ehhez kis késéssel csatlakozott a Mi Hazánk is egy akciósorozattal.

2020 őszén, már a járvány második hullámának elején Orbán Viktor a tusnádfürdői beszéd helyett hosszú cikkben vázolta fel a várható programját. Ebben kiemelte, hogy távol kell tartaniuk „a kiskorúaktól a genderideológiát és a szivárványos propagandát”. Pár nappal később a Mi Hazánk képviselője nyilvános sajtóeseményen ledarálta a Meseország mindenkié című mesekönyv egy példányát, mondván az „homoszexuális propaganda”. Novemberben, veszélyhelyzeti jogkörében a Fidesz előterjesztette, alkotmányba írnák, hogy egy családban „az anya nő, az apa férfi”, gyermeket pedig csak házastársak fogadhassanak örökbe.

(Fotó: Szivárványszínű szív egy résztvevő pólóján az LMBTQ-közösség (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer emberek) fesztiválja, a 23. Budapest Pride felvonulásán a fővárosi Andrássy úton 2018. július 7-én.MTI Fotó: Balogh Zoltán)

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2021. február 14. 15:05
A "Szabad Európa" által identitásvédelem címen képviselt genderideológia a legnagyobb merénylet minden egyes ember önazonossága, személyes szabadsága, privát szférája ellen! A "Szabad" Európa név tehát legalább akkora hazugság, mint a "Nép"szava!
tailor
2021. február 14. 09:47
NO
123321
2021. február 13. 11:12
minden fronton fel kell lépni a degeneráltság terjedése ellen, legyen az könyv, EU diktátum, iskolai propaganda, "felvilágosító" / "érzékenyítő" órák / előadások stb... Teljes letámadás kell, mert ez idővel egyre rosszabb lesz. Kelet felé ömlik az amerikai / nyugati szenny... Persze a védekezés önmagában kevés, pl. patrióta, normalitás értékeit hirdető oktatási rendszerre is szükség van.
masikhozzaszolo
2021. február 13. 09:49
Régebben, és akkor nem értettem, ha megkérdezték van családod? akkor az azt jelentette, hogy van e gyereked. Amit nem értettem, hogy miért e kérdés. Egyrészt azért, mert a kérdező tudta, hogy van anyám és apám, és házasok voltak. Tehát van családom. Másrészt ha feleségem/férjem van akkor is van, ugye a házassággal egy család lettünk. De nem így volt értelmezve. A család azt jelentette, hogy van gyereked a feleséged mellé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!