Óriási külföldi beruházásokba kezd nyolc magyar cég

2021. február 17. 17:29

A külügyminiszter közölte, az állam újabb 13 milliárd forinttal támogatja a hazai nagyvállalatok terjeszkedését.

2021. február 17. 17:29
null

Nyolc vállalat 25 milliárd forint értékben hajt végre beruházást külföldön, ehhez pedig 13 milliárd forintnyi állami támogatást kapnak – mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán az oklevél átadási ünnepségen, Budapesten.

Szijjártó Péter kiemelte: a külpiaci növekedési támogatási programot azért indították, hogy segítsék a magyar vállalatokat termelő, kutatási és szolgáltatási kapacitásaik kihelyezésében. Hetven milliárd forintos keretet különített el a kormány erre a célra, 157 vállalat nyújtotta be eddig a pályázatát, és a most bejelentettekkel együtt 28 győztest hirdettek ki. Ezek a vállalatok

összesen 80 milliárd forint értékben beruháznak jellemzően a Nyugat-Balkánon,

amelyhez a kormány 42 milliárd forintnyi támogatást biztosított.    

A miniszter által ismertetett vállalatokból hat a Nyugat-Balkánon, egy Ausztriában, egy pedig Szingapúrban hajt végre beruházást. Az eseményen a támogatói oklevelet az Aktív Kft., a DSC2000 Kft., a Gémtech Kft., a Geospeciál Kft., az MPP Zrt., az OLP-Tech Kft., az Openware Kft. és a Sat-Trakt Kft. vehette át.

(MTI)

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2021. február 18. 19:38
"Nyolc vállalat 25 milliárd forint értékben hajt végre beruházást külföldön, ehhez pedig 13 milliárd forintnyi állami támogatást kapnak – mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán az oklevél átadási ünnepségen, Budapesten." Szóval tönkrement szerb és horvát vállalatokat vásárolunk fel. Ideje már, hogy nekünk is legyen profitot hazahozó multink. Úgyhogy hajrá!
lazio154
2021. február 18. 07:07
Hogy is van ez ? Ha országunkban beruház egy dúsgazdag multi, vissza nem téritendő támogatást kap. Ha a mi nagyvállalkozónk beruház külföldön - technológiát visz, munkahelyeket teremt - azt is a mi adóinkból támogatjuk ? Újj módi van, most már nem ellopják, hanem kilopják a zsetont. Na ezeknek a pénzeknek a felhasználását ki fogja ellenőrizni ?
Vandor62
2021. február 18. 05:01
Az itt trollkodók hiányzó gazdasági ismeretei átsütnek bejegyzéseken.
Akitlosz
2021. február 17. 19:16
Ezek a magyar nagyvállalatok? Eddig még egyikről sem hallottam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!