Navracsics: Bízom benne, van még visszaút a Fidesznek a Néppártba

2021. március 12. 13:08

A volt miniszter reménysugárnak tartja, hogy a KDNP-s Hölvényi György bent maradt a Néppárt EP-frakciójában.

2021. március 12. 13:08
null

Nagyot megy a médiában Navracsics Tibor: a héten a Telexnek adott interjú után a 168 óra Keljfeljancsi című műsorában szerepelt a volt miniszter, egykori uniós biztos.

„Nem tudom ezt a címet teljes egészében vállalni, de a címadás sajátossága már csak ilyen. Bízom benne, nemcsak a címet, hanem a teljes cikket is elolvassák” – mondta a fideszes politikus Fiala Jánosnak a telexes interjú címéről, miszerint nem biztos, hogy ma már belépne a Fideszbe.

A Fidesz néppárti frakcióból történő múlt heti kilépését úgy jellemezte a Navracsics, hogy ez

„egy jelentős folyamat, mert nagyon befolyásolja a politikai énképemet az, ami éppen zajlik európai szinten a Fidesz körül. Annak idején teljes mellszélességgel üdvözöltem, amikor belépett az Európai Néppártba a Fidesz. De még mindig úgy fogalmazok, hogy

csak fél lábbal van kinn a Fidesz a Néppártból, ugyanis egyelőre csak a frakcióból lépünk ki”.

Navracsics ugyanis egyfajta reménysugárnak tartja, hogy a KDNP-s Hölvényi György bent maradt a Néppárt EP-frakciójában, mert most ő a kapcsolat a két párt között, s talán Hölvényi György biztosíthatja a visszautat, hogy a Fidesz visszatérjen majd a néppárti frakcióba.

Bár jelenleg a pálya széléről nézem az eseményeket, nagyon bízom benne, hogy a 2024-es Európai Parlamenti választásokig a Néppárt tagja marad a Fidesz. Ugyanakkor magam is érzem az elhidegülést a Néppárt és a Fidesz között. Szerintem becsületes volna az érintetteknek férfimódjára megbeszélniük a kialakult helyzetet. Mindenesetre jelenleg egyáltalán nem vagyok feljogosítva arra, hogy a partvonalról bekiabáljak. S attól tartok, nem is kíváncsiak a véleményemre” – fejtette ki Navracsics Tibor.

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2021. március 13. 13:04
A Fidesz azért jó csapat, mert itt megfér az álmodozó Navracsistól kezdve a szöget mindig a fején találó, valóban szuper politikus Orbánig mindenki. Legfeljebb időnként kilóg belőle néhány ember. Most pl Navracsics, aki olyan EU-ról álmodozik, ami soha nem volt és nem is lesz. Álmai miatt képviseli inkább az EU érdekeit, és nem közvetlenül a magyar érdekeket. Ha nagyon elhúzna a magyar érdekektől, akkor el kell köszönni tőle. De egyelőre még nem tartunk ott. Ha meg a Fidesz visszamenne ebbe a Weber vezette tömény baloldali szarba, ahova tetejébe a Jobbikot is be fogják venni, akkor engem, mint szavazójukat, felejtsenek el.
elfújta az ellenszél
2021. március 13. 11:20
Jól kitalálta valaki, hogy benn tartják a Fideszt, de gúzsba kötve hogy még a száját se merje kinyitni Sajnos az ilyen Navra félék pont jó partnerek ehhez. Nem baj ha valaki a politikában néha simulékony tud lenni, de csak addig, amig nem adja fel a célkitűzéseit. Mert onnantól kezdve megélhetési politikus lesz, ami ezen a szinten nem kis pénzt jelent
123321
2021. március 13. 09:35
csicska :)
oskar
2021. március 13. 07:26
A Sargentini jelentés és szaabály ellenes megszavazása után már ki kellett volna lépni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!