Tóta W. Árpádot elmarasztalta a Kúria a „büdös magyar migránsok” kifejezés miatt

2021. március 24. 18:30

400 ezer forintos sérelemdíj fizetésére, és bocsánatkérésre kötelezte a Kúria az újságírót.

2021. március 24. 18:30
null

A történet előzménye, hogy Tóta W. Árpád 2018. november 7-én a HVG.hu-n Magyar ember nem lop, csak kalandozik címen gyűlöletáriát jelentetett meg, amelyben „büdös magyar migránsokat” és „magyar banditákat” emlegetett – írja a Pesti Srácok. 

A cikk miatt két magánszemély nyújtott be keresetet az úgynevezett kollektív személyiségi perlés intézményével élve. Ahogy az a Kúria tájékoztatásából kiderül az elsőfokú bíróság megállapította Tóta W. felelősségét, de a másodfok megváltoztatta az ítéletet és a felperesek keresetét elutasította. 

A felpereseket a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője, Gaudi-Nagy Tamás képviselte, aki felülvizsgálati kérelmet terjesztett a Kúria elé. 

„Kötelezte az alperest a cikkből a sértő kifejezések eltávolítására, valamint 15 napon belül elnézést kérő közlemény megjelentetésére és a felperesek részére összesen 400 000 forint sérelemdíj megfizetésére” – áll a Kúria tájékoztatásában.

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2021. március 25. 15:09
Túltolják és ez a vélemény-buborékjukból nem látszik. Reménytelen, mert ezzel CSAK a kemény magjukra tudnak hatást gyakorolni. Nem olyan sok az és olyan is. Jó ez így. Ez a Tóta W. egy elmekórtani eset, gyógyíttatni kéne, de lehet, h. pont ez kell, csak NEM nekik.
nempolitizálok
2021. március 25. 12:05
Gondolom, a büdös zsidóra már megsértődne. Ott már nem lenne "átsugárzás"
Mátyás01
2021. március 25. 10:33
Miért, tótavé ősei mikor migráltak Magyarországra, a 19. században? Mindenki magából indul ki.
Kristály
2021. március 25. 09:39
Ez egy diplomázott " képződmény" ?????? Kilökném a sivatag közepére mire elérné a sivatag szélét rögtön másképp látná a világot még a saját szarának is örülne . És ezek beszélnek a demokráciáról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!