A parlament szerdán tárgyalja a Minority SafePackről szóló határozati javaslatot

2021. április 06. 07:05

A parlament ülése április 12-én, hétfőn ér véget.

2021. április 06. 07:05

Újabb ülésbe kezd a parlament szerdától. A házelnök napirendi javaslata alapján elsőként a közelmúltban elhunyt három korábbi képviselőről, Kovács Jenőről (MSZP), Rigler Zoltánról (Fidesz) és Varga Gézáról (Jobbik) emlékeznek meg, majd napirend előtti felszólalások következnek. A képviselők ezt követően másfél órában tehetnek fel interpellációkat, további hatvan percben pedig azonnali kérdések és válaszok hangozhatnak el. Az első ülésnap végén a Minority SafePack elnevezésű európai polgári kezdeményezésről szóló határozati javaslatról tartanak általános vitát.

Csütörtökön tizenkét előterjesztésről tárgyal a parlament. A képviselők egyebek mellett a kormány aktuális rendészeti, köznevelési és munkaerőpiaci változtatási javaslatairól mondhatják el a véleményüket. A pénteki ülésnapon a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványok létrehozásáról, valamint több felsőoktatási intézmény alapítványi formába történő átalakításáról tartanak általános vitát egy napirendi pontban. A parlament ülése április 12-én, hétfőn ér véget. A képviselők ekkor megemlékeznek a Felvidékről kitelepítettekről, majd kérdéseket és azonnali kérdéseket tehetnek fel.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sozlib_abschaum
2021. április 06. 09:49
Lenne egy törvény javaslatom, nulla tolerancia a kereszténység és a szimbólumaival szembeni támadásokkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!