Még az MSZP-közeli Publicus szerint is erősödött a Fidesz

2021. május 06. 08:31

Bár három százalékkal nőtt a Fidesz a cég szerint, ezt sem ők, sem a Népszava nem közli az olvasókkal.

2021. május 06. 08:31
null

Kétszer olyan erős a társasházban élőknél az ellenzéki összefogás, mint a Fidesz – többek között ez a különös részlet derült ki a Publicus Intézet legfrissebb, Népszava számára készült felmérésből. A két politikai tömb nagyjából fej-fej mellett áll, írja a Népszava. Hozzátették: az összes megkérdezett 40 százaléka támogatná az ellenzéki szövetséget (DK, Momentum, MSZP-Párbeszéd, Jobbik, LMP) a Fidesz pedig 37 százalékra számíthatna egy most vasárnapi választáson. 22 százaléknyian egyelőre bizonytalanok, vagy nem akarnak választani, míg a Kétfarkú Kutya Párt 1 százalékon áll.

Erősödik a Fidesz, de a tényt sem a Népszava, sem a Publicus nem emelte ki

A teljes Publicus-mérés szerint 3 százalékponttal erősödött a Fidesz a biztos szavazók körében. Most áprilisban 48 százalékot mértek a kormánypártnak, februárban azonban még csak 45-öt. Mindezt a Publicus Intézet nem tartotta kiemelésre méltónak, illetve a Népszava sem számolt be a trendről.

Karácsony az élen

A lap nem felejtette el hangsúlyozni azonban, hogy az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek népszerűségi versenyét még mindig Karácsony Gergely vezeti, aki továbbra sem jelentette be indulását, bár erre a hírek szerint már nem kell sokat várni.

Karácsonyra a megkérdezettek 23 százaléka voksolna, míg a hétvégén bejelentkezett DK-s, Dobrev Klára 20 százalékot kapna.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke fej-fej mellett áll a független Márki-Zay Péterrel 17 százalékon, Fekete-Győr András, a Momentum elnöke pedig jelen állás szerint 10 százalékra számíthat. A pártok támogatottságát vizsgálva az ellenzéki oldalon a DK volt a legnépszerűbb 11 százalékkal, a Jobbik 10, az MSZP 9, a Momentum 8 százalékkal kalkulálhat, míg az LMP és a Párbeszéd 1-1 százalékon áll, írják.

Ahogy a Mandiner korábban megírta, a Publicus Kft. – ez Ujhelyi István, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) képviselőjének EU-s honlapjáról kiderül – szolgáltatásokat végez az MSZP-s képviselőnek az uniós keretéből. Lapunk ugyanitt arról is írt, hogy Ujhelyi István még januárban lényegében megbízta a Publicust, az Intézet pedig kihozta, hogy az ellenzéki politikus kifejezetten népszerű.

, a Publicus Kft. – ez Ujhelyi István, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) képviselőjének EU-s honlapjáról kiderül – szolgáltatásokat végez az MSZP-s képviselőnek az uniós keretéből. Lapunk ugyanitt arról is írt, hogy Ujhelyi István még januárban lényegében megbízta a Publicust, az Intézet pedig kihozta, hogy az ellenzéki politikus kifejezetten népszerű.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

 

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magicus
2021. május 06. 16:32
Győzni fogunk ismét! De a csatába mennünk kell!
bunko_jobbos
2021. május 06. 14:02
"Kétszer olyan erős a társasházban élőknél az ellenzéki összefogás, mint a Fidesz" Ez egy nagyon érdekes tény. De nem jó következtetés az, hogy akkor a "panelprolik" szavaznak a ballibsi oldalra. Az a megfejtés, hogy a városi emberek jobban baloldaliak, mint a kisebb településeken lakók, városban meg több a társasház. Szerintem a menő, drága társasházakban is több a libsi. Egyszerűen mert ebből az életformából ez következik. Nekem az a gyanúm, hogy elő fog állni az a helyzet, hogy az ellenzék valamivel több szavazatot kap, mint a Fidesz, mégis a Fidesz nyeri majd a választásokat, mert területileg ő van jól elosztva, a másik oldal meg koncentrált, így a választókerületekben jóval kevesebb szavazatot fog megszerezni. Mekkora lenne a sivalkodás! Az már rohadtul nem lesz demokratikus. Szerintük.
Hotten Totta
2021. május 06. 13:27
A fiatalok zöme (18-40 év között) egyedülálló, gyermektelen, családtalan, saját lakása nincs, mamahotelban lakik. Ezért nem érdekli őket a rezsicsökkentés, családi adókedvezmény, csok. Gyökértelen és céltalan életmódjuk ideológiáját a baloldalnál találják meg.
civis72
2021. május 06. 12:56
Mert,a társasházban élők rettegnek a dobrevnyikoknak bevallani , hogy Fideszesek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!