Nem találják Karácsony Gergely szakdolgozatát

2021. május 29. 13:56

A főpolgármester szellemi teljesítményét igazoló dokumentumok közül újabbról derült ki, hogy elérhetetlen.

2021. május 29. 13:56
null

Legutóbb a főpolgármester azt közölte, nem tudja, hol van az érettségi bizonyítványa, most pedig a máshol már nem elérhető szakdolgozatáról állítja, hogy keresnie kellene – írja a Magyar Nemzet.

Karácsony dolgozata nem szerepel az ELTE elektronikus adatbázisában

Elérhetetlen Karácsony Gergely szakdolgozata a főpolgármester egykori alma materében. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) adatvédelmi tisztviselője arról tájékoztatta a portált,

hogy Karácsony szakdolgozata nem szerepel az egyetem könyvtárának elektronikus adatbázisában, és az eredeti példány sem található a gyűjtőköri állományban.

A Magyar Nemzet megtudta: 2017 óta minden szakdolgozatot digitalizálnak az intézményben, a korábbi szabályozás alapján pedig csak tíz évig őrzik a diplomamunkák papíralapú verzióját.

Karácsonynak épp nincs ideje megkeresni a szakdolgozatát

Karácsony egy lapinterjúban azt hangoztatta, hogy a „diplomájával” az Országos Tudományos Diákkör (OTDK) tanulmányi versenyén második lett. A versenyeket szervező Országos Tudományos Diákköri Tanácstól (OTDT) az erre vonatkozó kérdéseinkre szintén azt a választ kaptuk, hogy elérhetetlenek a 2010 előtti pályamunkák.

A portál megkereste a főpolgármester sajtóosztályát is. Karácsony sajtósai viszont közölték a lappal,: „Majd ha lesz éppen ráérő ideje főpolgármester úrnak, akkor megkeresi.” A Magyar Nemzet megjegyzi: Karácsony szakdolgozata nem az első a szellemi teljesítményét tanúsító dokumentumok közül, amelyet rejteget vagy nem talál.

Korábban – ahogy arról mi is beszámoltunk – kiderült, hogy a főpolgármester nem beszél angolul, és semmilyen nyelvvizsgája nincs,

így az is világos lett, hogy doktori fokozata sem lehet.

A Magyar Nemzet rávilágít: az is kérdéses, hogy a Párbeszéd társelnöke jogszerűen töltött-e be adjunktusi pozíciót éveken keresztül a Corvinus-egyetemen.

***

Gyurcsány Ferenc szakdolgozatát is sokan keresik, mert eltűnt. A DK elnöke mindig zavaros választ ad, amikor a dokumentum hollétét firtatják. A politikus ugyan biztosan járt a Pécsi Tudományegyetemre, de ennél többet nem nagyon lehet tudni a tanulmányairól. Hat évvel ezelőtt mi is megírtuk, hogy a Pécsi Újság is nyomozott az ügyben, de az intézmény vezetősége adatvédelmi okokra hivatkozva nem adott felvilágosítást.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 342 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geyza1947
2021. május 30. 16:10
Aki megtalálja Orbán nyelvvizsga bizonyítványát, jelentkezzen !
enmar
2021. május 30. 11:55
Drága olvtársak! Az hogy egy tanulatlan senkiházi készül az országunk vezetésére az azon az oldalon erény.
flesh ripper
2021. május 30. 09:55
Magyarországnak égető szüksége van egy diszlexiás, idegen nyelven megnyikkanni sem tudó, anyanyelvén hebegő-habogó, össze-vissza hazudozó, mithomániás, gyenge akaratú, a Gyurcsotány-féle politikai bűnszervezetnek kiszolgáltatott, kézivezérelt, szószegő, Júdás-természetű, bárgyú vigyorú miniszterelnökre! A siker garantált lenne! A csőd és a káosz sikere!
kizökkentidő
2021. május 30. 06:27
Szerintem é-szakon végzett a faiskolában. Egy minimális szellemi szintet meg kellene követelni. Nagyvállalatnál egy Karácsony tudású ember maximum árufeltöltőnek megfelelő állás betöltésére lenne alkalmas, már ha tud egyáltalán folyékonyan olvasni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!