Megkezdődött Boldog István pere

2021. június 30. 13:42

Tagadta bűnösségét a bíróság előtt Boldog István, akit nyolc társával bűnszövetségben elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásával és más bűncselekményekkel vádolnak – adta hírül az RTL Klub.

2021. június 30. 13:42
null

Megtartották június 30-án, reggel 8:30-kor a Boldog-ügy előkészítő ülését a Fővárosi Törvényszéken. Boldog Istvánra hat év letöltendő börtönt, ötmilliós pénzbüntetést, 6,6 millió forint értékű vagyonelkobzást és öt év közügyektől eltiltást kért a Központi Nyomozó Főügyészség. A fideszes országgyűlési képviselő és nyolc társa ellen hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtottak be vádiratot.

A vádirat szerint „a Boldog Istvánhoz köthető elkövetői kör hivatali helyzetével, befolyásával visszaélve, jogellenesen befolyásolta a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázati eredményeit, majd elérték a kivitelezők irányított kiválasztását is”. Mindezekért a vállalkozóktól 2019 májusában húszmillió forintot kaptak. Boldog István ügyét Hadházy Ákos robbantotta ki még 2019 végén.

„Június végén áll a bíróság elé Boldog István fideszes képviselő, akit hivatali vesztegetés elfogadásával vádol az ügyészség. Az általa okozott károk viszont még sokáig kísértenek, például Kunszentmártonban. A város egyebek mellett egy ipari parkra kapott 186 millió forintot a Boldog és köre által intézett TOP-os pályázatokból, a kivitelezést pedig 155 millióért a képviselő hálózatának központi cége, a Profiter Machine Kft. nyerte el” – írta májusban a képviselő. A Telex szerint Nagy Szilárd volt fideszes kengyeli polgármester volt az, aki vádalku keretében elmondta a hatóságoknak, hogyan voltak előre leosztva Boldog körzetében az EU-s pályázatok. 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. június 30. 17:05
Kend Nyel Szilárd?!
Gullwing
2021. június 30. 14:44
A férgesse hadd hulljon!
Kristály
2021. június 30. 14:10
Mi van a Metró üggyel ez a 20 millió kis picsa összeg amellett ott milliárdokról van szó csak az Gyurcsány kormány idejében történt na itt merül fel a kérdés melyik nyugatinak folyt be a zsebébe ?? Nem szabad vizsgálódni.
AROON
2021. június 30. 13:55
Aki bűnös, bűnhődjön! Ilyet a Gyurcsány érában úgysem láttam. S ha esetleg nyernének, nem is fogok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!