Az LMP felszólította Orbán Viktort, hogy vegyen példát Karácsony Gergelyről

2021. július 17. 15:29

Kanász-Nagy Máté ellenzéki sikernek nevezte, hogy a miniszterelnök bejelentette: elérhetővé válik a harmadik oltás.

2021. július 17. 15:29
null

Az LMP társelnöke szombaton online sajtótájékoztatón közölte: arra szólítják fel a kormányt, hogy „a választópolgárokat dilettánsnak néző”, újabb nemzeti „álkonzultációt” népszerűsítő plakátkampány helyett tegyen lépéseket az átoltottság bővítésére. Ugyanis miközben a koronavírus-járvány negyedik hulláma fenyeget, még mindig csaknem 2,5 millió felnőtt nem kapott oltást – tette hozzá.

„Az ellenzék fogja megvalósítani Karácsony Gergely jóvátételi programját”

Az ellenzéki politikus kiemelte: a koronavírus-járvány várható negyedik hullámára a kormánynak fel kellene készítenie az országot, mert az eddig meghozott intézkedések szerintük nem elégségesek.

Kanász-Nagy Máté ellenzéki sikernek nevezte, hogy a miniszterelnök bejelentette: elérhetővé válik a harmadik oltás.

Az LMP szerint a kormány elhanyagolta a járvány nyomán keletkező szociális válság kezelését is, vagyis tartozik a magyar vállalkozóknak, munkavállalóknak és álláskeresőknek. A párt társelnöke hozzátette: mivel Orbán Viktor nem hajlandó ennek a tartozásnak a kifizetésére, az ellenzék fogja megvalósítani Karácsony Gergely jóvátételi programját, és oda fogják adni a magyar családoknak, vállalkozóknak és álláskeresőknek azokat a juttatásokat, amelyeket nem kaptak meg az elmúlt bő másfél évben. 

Mint ahogy arról egy korábbi cikkünkben beszámoltunk, a Semmelweis Egyetem kutatása azonban cáfolja Karácsony antitestes kampányát.

Karácsony Gergely és a főváros kampányt épített az antitestes vizsgálatokra, hogy bizonyítsák: nem hatásosak a keleti, főként kínai vakcinák. Ezzel szemben a Semmelweis Egyetem (SE) kutatásából kiderült: valamennyi Magyarországon engedélyezett vakcina hatásos, a korábban negatív eredményt kapott mintegy 1200 fő esetében 88%-ban volt kimutatható antitest, míg a teljes oltott lakossági minta esetében egy ezt megelőző egyetemi vizsgálat minden Magyarországon alkalmazott  vakcinánál 96% feletti pozitivitást mutatott.

az antitestes vizsgálatokra, hogy bizonyítsák: nem hatásosak a keleti, főként kínai vakcinák. Ezzel szemben a Semmelweis Egyetem (SE) kutatásából kiderült: valamennyi Magyarországon engedélyezett vakcina hatásos, a korábban negatív eredményt kapott mintegy 1200 fő esetében 88%-ban volt kimutatható antitest, míg a teljes oltott lakossági minta esetében egy ezt megelőző egyetemi vizsgálat minden Magyarországon alkalmazott  vakcinánál 96% feletti pozitivitást mutatott.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Janesz
2021. július 20. 13:16
Te szerencsétlen idióta ! ébredj fel Hamupipőke álmodbol.
gyferenc
2021. július 20. 09:47
Mit keres két hülye fasz között egy hülye picsa?
zuriktodor
2021. július 20. 08:47
nem lehetne, hogy inkább nem vesz?
VeJoLa
2021. július 19. 10:08
És van bőr a pofájukon!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!