Alapjogokért Központ: Megelőző csapás lehet a népszavazás

2021. július 21. 17:00

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója szerint a referendum színvallásra kényszeríti majd a hazai politikai erőket is: kiderül, hogy kik állnak a gyermekek jogainak védelme oldalán és kik azok, akik már ezt is feláldoznák a gender-propagandának. Kovács István, a szervezet projektvezetője hangsúlyozta: nincs semmilyen jogi alapja annak, hogy a gyermekvédelmi törvényre hivatkozva az Európai Unió forrásokat vonjon meg hazánktól.

2021. július 21. 17:00
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Az Alapjogokért Központ üdvözli a miniszterelnök által bejelentett népszavazási kezdeményezést – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Szánthó Miklós, a szervezet igazgatója, hozzátéve, hogy mindenkit arra bíztatnak, vegyen részt majd a referendumon. Mint mondta, hosszú évek óta képviselik azt az álláspontot, hogy igent mondanak a gyermekvédelemre és nemet a gender-ideológiára. 

Szánthó emlékeztetett, hogy az Alapjogokért Központ hívta fel először a figyelmet arra, hogy az Isztambuli Egyezmény valójában nem a nők védelmére irányul, hanem a társadalmi nem, azaz a gender bevezetésére, elfogadására. Ez ma már több tagállamban meg is valósult. 

Az igazgató kifejtette: a migrációhoz hasonlóan most is egyszerre van szó világnézeti és szuverenitási vitáról. 

Az Európai Unió ezt az ideológiai nyomást szuverenitás-sérelem és hatáskör-elvonás árán is meg akarja valósítani, rákényszeríteni a tagállamokra. 

Szánthó szerint az Unió fokozza a nyomást, ennek jele a tegnap a hazánkról kiadott jogállamisági jelentés is. 

Mint mondta a népszavazási kezdeményezés azért is előremutató, mert egy megelőző csapás lehet ebben a küzdelemben, kimondva, hogy nálunk nem valósulhat meg az, ami már számos nyugat-európai országban igen. 

De a referendum egyben színvallásra kényszeríti majd a pártokat is, hiszen valahogy majd viszonyulniuk kell a kezdeményezéshez. Most majd meglátjuk, hogy a hazai politikai erők közül, kik állnak a gyermekek jogainak védelme oldalán és kik azok akik már ezt is feláldoznák a gender-propagandának és agymosásnak – fogalmazott az igazgató.

Kovács Attila, az Alapjogokért Központ projektvezetője arról beszélt, hogy a pedofil-ellenes törvény elleni támadások az évek óta tartó folyamat újabb állomását jelentik. 

Kovács az egyes uniós vezetők fenyegetőzéseire reagálva hangsúlyozta:

nincs semmilyen jogi alapja annak, hogy a gyermekvédelmi törvényre hivatkozva az Európai Unió forrásokat vonjon meg hazánktól.

Ezek a brüsszeli politikusok politikai megfontolásból támadják hazánkat, méghozzá azért, hogy befolyásolják a jövő tavaszi országgyűlési választást. 

Mint kifejtette: az oktatás és a családügy nemzeti hatáskör, egyikbe sincs beleszólása az Európai Uniónak. Ennek ellenére olyan határjogi területeket találnak, amelyeket kicsit „megerőszakolva” beavatkozási lehetőséget kreálnak maguknak. Ennek egyik legsúlyosabb példája, hogy a pedofil bűnelkövetők személyes adathoz való joga felülírja azt a közérdeket, hogy nyilvánosságra kerüljön nevük és adataik. 

A jogállamisági jelentés kapcsán rámutatott: az Európai Bizottságnak és intézményeknek nincs jogi felhatalmazásuk arra sem, hogy a jelentés alapján a tagállamokkal szemben eljárjanak. Emellett a jogállamisági jelentéshez szintén nem lehet pénzügyi szankciókat csatolni – tette hozzá Kovács, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy az idei jelentés megalkotásában is élen jártak a Nyílt Társadalom Alapítvány szervezetei, akik elküldték saját jelentéseiket a Bizottsághoz. 

A nyitóképen: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöke sajtótájékoztatót tart Brüsszelben 2021. július 14-én. (fotó:MTI/EPA/Stephanie Lecocq) 

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
villogókékfog
2021. július 21. 21:25
"Ezek a brüsszeli politikusok politikai megfontolásból támadják hazánkat, méghozzá azért, hogy befolyásolják a jövő tavaszi országgyűlési választást." Bizony, hatékonyabban mozgósítják a fidesz szavazókat, mint maga a fidesz.
barnabibambi
2021. július 21. 18:13
Jó ötlet a népszavazás kiírása ez maga a giotin a moslék ellenzéknek és az EU-nak is.A család a társadalom alapja ,apa,anya és a gyermekeik.A ferde hajlamú csökött agyúak húzzák magukra a WC ajtót és kerüljék a gyermekeket.A kutya sem fogja bántani ezeket a normális szexre alkalmatlan egyedeket,de ha reklámozzák magukat ,gyermekeket rontanak meg akkor le kell őket rendezni a törvényeink szerint. Mellesleg az ellenzék nem is akarja megnyerni a választásokat mert nekik több voksot jelent 15000 buzi mint 100000 normális voksoló! Szóval sem írni sem olvasni sem számolni nem tud a moslék ellenzék!
Búvár Kund
2021. július 21. 18:06
Ha a bevándorlás népszavazás nem tudta elérni a küszöböt ez sem fogja. Ez a kérdés még annyi embert sem hoz lázba. Ezzel a kormány tisztában van. De így napirenden tudja tartani a témát a "nemek" aránya pedig elsöprő lesz a végén, tehát ugyanúgy, mint a bevándorlásnál. A vége is ugyanaz lesz. Alkotmánymódosítás! Aztán meg feldughatja az EU magának. Szépen fel lett ez építve! A libernácik még a cipőjét sem pucolhatják Orbánnak! Én azért még egy kérdéssel megtoldottam volna! Támogatja-e, hogy a kormány tűzparancsot adjon ki a zöldhatáron érkező illegális bevándorlók ellen? Bár tudom, hogy ez nem illik bele, de azért ábrándozni lehet róla! :-)
Tiszafa
2021. július 21. 17:59
Emlékezzünk! 2003-ban megtartott, az Unióba való belépésünkről szóló népszavazás előtt (hogy az akkori kormány és ellenzéke is biztosra menjen), levitték a népszavazás érvényességi küszöbértékét 25%+1 főre az 50%+1 fős határról. Ami számomra egy intézményesített csalás, mert a népszavazásnak pont az a lényege, hogy a szavazójogosuktak többsége dönt. És egyedül a népszavazásnál azzal is tud dönteni, ha otthon marad. Ezért van a népszavazásnak és csak annak érvényességi határa. Más szavazásnál nincs ilyen. Vagyis csak annak a opciónak van többsége, amelyiket a nép több, mint 50%-a választott. A 25% az kevés. El is ment az elcsalt "NÉP"szavazásra 46, vagy 47% szavazó, akiknek a kb 83 %-a igennel szavazott. Tehát a teljes szavazójogosultak kb. 38%-a akart belépni ebbe a tetves Unióba. A többség NEM!! És senki nem pofázott, hogy ez egy átverés, hogy a nép többsége nem ezt akarta. 2004-ben, mint a birkákat a vágóhídra, betoltak bennünket az Európai Unióba...belső rabszolgának! Ezért, hogy most az életünkért küzdhessünk, de állandóan ám. Most is, és majd a kilépésre megrendezendő népszavazáskor is, az lenne a csaló parlamentben lévőktől a tisztességes, ha a mostani "nép"szavazás előtt is levinnék az érvényességi küszöböt 25%-ra, hogy még véletlenül se lehessen érvénytelen az akció, ha netán most is kevesebben mennének el nép-szavazni, mint a teljes szavazójogosultak 50%-a.... Persze, hogy elmegyünk és 5 NEM-mel szavazunk, mert gyermekeink és unokáink felé ez (is) a kötelességünk! De tudja már a kormány, hogy hülyék azért nem vagyunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!