A Jobbik elfogadhatatlannak tartja a kistelepülési posták bezárását

2021. augusztus 09. 13:29

A párt hétfőn aláírásgyűjtésbe kezd az érintett településeken.

2021. augusztus 09. 13:29
null

Elfogadhatatlan, hogy bezárjanak nyolcszáz kistelepülési postát, a Jobbik határozati javaslatot nyújt be ennek megakadályozására – mondta a párt alelnöke hétfői, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján. Dudás Róbert elmondta: a Magyar Posta a múlt héten olyan átszervezésbe kezdett, amely a 2400 postahivatalból nyolcszáznak a bezárását jelenti, és ezek mind kistelepülési posták. Ez „teljes mértékben elfogadhatatlan” a kistelepülések lakossága számára – hangsúlyozta.    

Aláírásgyűjtés

Az ellenzéki politikus közölte: annak érdekében, hogy megmaradhassanak a postahivatalok, hétfőn aláírásgyűjtésbe kezd az érintett településeken, emellett levelet küld a települési polgármestereknek, hogy segítsék az aláírásgyűjtést. Továbbá határozati javaslatot nyújt be, amelyben azt kezdeményezi: a Magyar Posta ne ezer, hanem ötszáz fő fölötti településeken legyen köteles postahivatalt fenntartani. A kistelepülési posták bezárása tipikus példája annak, hogy egy budapesti klímás irodából azt gondolják, így kell racionalizálni, hiszen 10-15 kilométerrel arrébb úgyis van egy másik – fogalmazott Dudás Róbert. Rámutatott: a takarékpénztárak jelentős részének bezárásával

a posta maradt az egyetlen hely egy kistelepülésen, ahol a lakosok, főként nyugdíjasok, idősek, helyben tudják intézni a pénzügyeiket.

(MTI)

Fotó: Róka László

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. augusztus 09. 21:29
Persze, hogy elfogadhatatlan. Ami nincs azt nem lehet elfogadni.
llnnhegyi
2021. augusztus 09. 15:40
Mobil posta! Taviratozas megszűnt. Levelet lehet küldeni interneten, képeslapot ismerősének barátjának. Napilap helyett tv,internet. Csomagot a csomagszolgalat. A polgármesteri hivatal mindent el tud látni. 3280x 20 000/Ft/fő/hó 65 600 000 Ft/ hó Évente 1 milliárd Ft elég lenne, jutalmazás okkal együtt. Az összes pénz a 800 kisposta kiváltására alkalmas Jakab Péter megintcsak mellé nyúlt! Vidéken 67:33 arányban dr miniszterelnök nyerne Jakab Péter ellen.
Hair is on Ford
2021. augusztus 09. 15:21
Internet sincs,akkor posta minek?
Aspektus
2021. augusztus 09. 15:19
A Posta az egy vállalat. Az EU nem engedi finanszírozni. A kormány ezért is indította el ezt: "Magyar Falu Program: Kistelepülési üzletek támogatása" https://www.nak.hu/szakmai-infok/agazati-hirek/videkfejlesztes/103088-magyar-falu-program-kistelepulesi-uzletek-tamogatasa URL:www.nak.hu/szakmai-infok/agazati-hirek/videkfejlesztes/103088-magyar-falu-program-kistelepulesi-uzletek-tamogatasa A régi házak felújítása nem csak a vályogházak esetén nem gazdaságos. A vályogházak esetében már beszélhetünk értékmegőrzésről, amit valakinek finanszírozni kell. Arra is voltak/vannak pályázatok. https://www.facebook.com/pg/naturarchstudio/posts/ URL:www.facebook.com/pg/naturarchstudio/posts/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!