Devizahiteles kárpótlási törvényt ígér Dobrev Klára

2021. szeptember 03. 09:18

A DK miniszterelnök-jelöltje bejelentette, hogy bevezetik az adósok „elsétálási jogát”.

2021. szeptember 03. 09:18
null

Dobrev Klára azt ígéri, hogy amennyiben a 2022-es választás után ő alakíthat kormányt, akkor megalkotnak egy úgynevezett devizahiteles kárpótlási törvényt.

A Demokratikus Koalíció (DK) ellenzéki előválasztáson induló miniszterelnök-jelöltje csütörtöki, online sajtótájékoztatóján a részleteket ismertetve bejelentette, hogy bevezetik az adósok „elsétálási jogát”. Ezt azt jelenti, hogy ha a bank a hitelfelvétel időpontjában elegendő fedezetként fogadott el például egy ingatlant, akkor annak elárverezése után a pénzintézet többet már nem követelhet az adósoktól – mondta Dobrev Klára.

Megteremtik az összes devizahitel újraszámolásának törvényi kereteit,

ez egyaránt vonatkozik a jelenleg is érvényben lévő és a már visszafizetett hitelekre – közölte az EP-képviselő, hozzátéve, ezért is hívják a tervezett jogszabályt kárpótlási törvénynek. Amíg az első két pont nem valósul meg, addig felfüggesztik a kilakoltatásokat és a végrehajtásokat – ígérte, hozzátéve, újjáélesztik az állami eszközkezelőt is.

Dobrev Klára az előzményekre utalva úgy fogalmazott: kedden az Európai Bíróság ismét nagyon fontos döntést hozott a devizahitelek „kormányzati forintosításával kapcsolatban”, a kabinet azonban semmit nem tesz annak érdekében, hogy sok százezer magyar családnak könnyebb legyen az élete. A politikus kijelentette, a Fidesz tíz évvel ezelőtt „bűnös árfolyampolitikával (...) gyakorlatilag tönkretett sok százezer magyar embert”, mindezzel párhuzamosan pedig a Magyar Nemzeti Bank profitja az egekbe emelkedett.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Google
2021. szeptember 05. 22:20
A jegybankelnökötök azt mondta anno, az uralkodásotok idején, hogy az embereknek tudomásul kell venniük, hogy nincs ingyenebéd. Gondolod, hogy összevakarsz valami maradékot, kotyvasztasz valami moslékot a választóknak, hátha ráharapnak, azt hivén, valami gourmet menüt kapnak. Hogy sétálnál te el szabadon valahova, valami melegebb éghajlatra, te hataloméhes Apró-unoka!!
rókabácsi
2021. szeptember 04. 18:51
lehoznám néked a csillagokat is az égről!...meséld a sok baromnak kérném!
VeJoLa
2021. szeptember 04. 12:12
Vajon engem is kárpótol majd dobreva, mert az ura által propagált devizahitelem miatt el kellett, hogy adjam a házamat, és mikor végtörlesztettem, a délelőtt megnevezett összegre már aznap délután rá is kellett volna fizetnem?!
confitür
2021. szeptember 03. 19:30
Klárika most bedobta a csalit. Akik elhiszik azt,hogy ezt meg is csinálná,azokat csak sajnálni tudom a naivitásuk miatt. Annyira alacsony a támogatottságuk,hogy abszolút lehetetlen Ígéretekkel próbálják a tömegeket hitegetni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!