Halász: Sikeres a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! aláírásgyűjtés

2021. szeptember 17. 11:00

Az eddigi legsikeresebb aláírásgyűjtésnek nevezte a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petíciót Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője.

2021. szeptember 17. 11:00
null

A fideszes politikus elmondta, alig tíz nap alatt több mint 200 ezer aláírást gyűjtöttek össze. Az emberek nem felejtették el, hogy a Gyurcsány-kormány mennyit hazudott annak idején, és nem akarják, hogy ez az időszak visszatérjen – értékelt.

Már megtapasztaltuk egyszer, hogy milyenek”

– utalt a baloldali kormányzásra Halász János. Felidézte: 2002-ben, amikor kormányra került a baloldal, azt ígérte, hogy nem emeli a rezsi árát, de két-háromszorosára növelte; ígérték, hogy nem „bántják” az adókedvezményeket, de elvették az otthonteremtési támogatást, a családi adókedvezményeket. Azt is ígérték, emelik a béreket, de csökkentették a kereseteket, elvettek a nyugdíjasoktól egyhavi juttatást, egyhavi bért a közalkalmazottaktól. Kétkulcsossá tennék az adórendszert, amivel családok százezrei járnának rosszul – sorolta.

Egyszer már tönkretették az országot, nem szabad engedni, hogy ez még egyszer előforduljon

– hangoztatta Halász János. Hangsúlyozta: nem egy új baloldal érkezik, hanem a Gyurcsány-korszak akar újra visszatérni, és ugyanott folytatnák, ahol abbahagyták. Halász János elmondta, hogy a kormánypártok évadnyitó frakcióülésén határozottságot és nagyon sok munkát kért tőlük a miniszterelnök. A szóvivő beszámolója szerint szó volt a gazdaság helyzetéről, a migrációs kérdésekről, a járványhelyzet kezeléséről, az oltásról, és a gyermekvédelmi törvényről is.

Utóbbival összefüggésben – az Európai Parlament napokban elfogadott állásfoglalása kapcsán – elmondta: ez egy baloldali többségű társaság, próbálnak segíteni a magyar elvbarátaiknak, de nincs jogkörük ez ügyben. Azért is hozta meg a magyar parlament a vonatkozó törvényt, mert a gyermekvédelem ügye nemzeti hatáskör mindenütt Európában; ezt szeretnék megerősíteni a népszavazáson is, amellyel meg lehet üzenni Brüsszelnek, hogy ez csak ránk, magyarokra tartozik, ebbe nem szólhatnak bele – közölte. Arról, hogy a népszavazás egy napon legyen-e a parlamenti választással, azt mondta: ehhez törvényt kell módosítani; a vonatkozó ellenzéki indítványt meg kell fontolni, de még nem hoztak döntést róla.

Halász János az uniós források visszatartását Magyarország zsarolásának tartja, és kijelentette: ez ügyben harcolni fognak a végsőkig, és meg is nyerik a csatát. Jelezte: a gazdasági eredményeknek köszönhetően a fejlesztési programokat saját erőből is el tudják indítani.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illibernyák
2021. szeptember 19. 08:09
Már az óvikban is gyűjtenek.. ekkora a baj? https://ellenszel.hu/2021/09/16/oriasi-botranyt-fulelt-le-az-ellenszel-egy-ovodaban-irattak-ala-a-szulokkel-a-fidesz-stop-gyurcsany-peticiojat/?fbclid=IwAR1lAc-yCPepR77uBNOJs0iGKFsLITN7AS-IA87j5ki_wMlhJWPtZXAkbAM
piszokalfréd
2021. szeptember 18. 10:38
A petíció egy kérelem valamilyen engedélyhez, könnyítéshez, stb.. Ebben az esetben mi a célja a petíciónak? Hogy innentől kezdve ne legyen Gyurcsány vagy Karácsony?
nempolitizálok
2021. szeptember 17. 18:44
Egyetlen sikeres dolog van, megnyerni a választásokat. A többi smafu. Még akkor is, ha én aláírni csak úgy tudtam, hogy beálltam a sor végére.
Demizson
2021. szeptember 17. 17:19
Annyira sikeres, hogy dékások gyűjtik a stop gyurcsány szavazatokat. A Fidesz nevében, de jelvény nélkül. Elég rámenősek. Még akkor is meg akarták tudni az adataimat, amikor mondtam, hogy már aláírtam. Nem voltak boldogok. Beintettek. Más nem történt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!