Szentgyörgyvölgyi Péter a rágalmakra: Nincsen mit titkolnom!

2021. szeptember 15. 09:35

A 24.hu bizonyítékokat mellőző cikke nyomán a Momentum rendőrségi feljelentést tett a kormánypárti városvezető ellen.

2021. szeptember 15. 09:35
null

„A vagyonnyilatkozatomat mindig a szabályoknak megfelelően benyújtottam, teljes részletességgel, mindenre kiterjedően, akár tizenkét oldalas bevallás formájában, hiszen nincsen mit titkolnom” – reagált a Magyar Nemzet megkeresésére Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros-Lipótváros polgármestere. A 24.hu kérdőjelektől hemzsegő, ám bizonyítékokat mellőző cikke nyomán a Momentum rendőrségi feljelentést tett a kormánypárti városvezető ellen, az MSZP pedig a fővárosi bizottság elé vinné a belvárosi polgármester vagyonnyilatkozatának a vizsgálatát, írják. Hozzátették. a baloldali újság bizonyítékok nélkül azt állította: Szentgyörgyvölgyi megduplázta földbirtokait a Bakonyban, de ők nem találják közel harminchektárnyi terület pénzügyi fedezetét.

Feltételezések, bizonyítékok nélkül

„A Belvárost eddig sikerült távol tartani a politikai csatározásoktól. Most az ellenzék fel akarja dúlni a nyugalmunkat, bele akar rángatni minket a nyilvánvalóan érdektelen és sikertelen előválasztási kampányába. Ezért támadnak engem. A jelenlegi helyzetben nem előválasztási kampányra, hanem nyugalomra és kiegyensúlyozott városüzemeltetésre van szüksége a kerületnek” – mondta a Magyar Nemzet megkeresésére Szentgyörgyvölgyi Péter. Emlékeztettek: a belvárosi polgármestert a 24.hu vádolta meg azzal, hogy a vagyonnyilatkozatában feltüntetett 30 hektár területnek a polgármester fizetése alapján nem találják a fedezetét.

„Sem a kerületben, sem máshol nem volt titok a családunk több évtizedre visszanyúló bakonybéli kötődése, ami

A vagyonnyilatkozatomat mindig a szabályoknak megfelelően benyújtottam – ahogy a sajtó is megírta – teljes részletességgel, mindenre kiterjedően, akár 12 oldalas bevallás formájában, hiszen nincsen mit titkolnom” – nyilatkozta a polgármester, aki hozzátette: a politikai csatározásoktól, ahogy eddig, úgy a továbbiakban is elhatárolódik, ezért nem kívánja azzal segíteni az ellenzék kampányát, hogy reagáljon a vádaskodásaikra.

„A légből kapott feltételezésekre ráharaptak a baloldali előválasztáson viaskodó politikusok”

„Én inkább a belvárosiakkal közös sikereinkre, a fejlesztéseinkre, az V. kerületiekért végzett munkámra összpontosítok, ahelyett hogy mások lejáratásából próbálnék előnyt kovácsolni magamnak. Ezzel a magam részéről egyszer s mindenkorra lezártnak tekintem ezt az ügyet” – mondta a Magyar Nemzetnek Szentgyörgyvölgyi Péter.

A 24.hu feltételezése szerint az elmúlt években Szentgyörgyvölgyi nagyságrendileg 20 millió forint értékben vásárolhatott földet, noha csak tippelt árakkal és a polgármester havi bevételével tudtak kalkulálni. Tehát feltételezésekre hivatkozva állították, hogy Szentgyörgyvölgyinek a vagyonnyilatkozata alapján nem lehetett elég fedezete a földvásárlásra. A lap is megjegyzi: természetesen adódhatnak olyan bevételei egy politikusnak, amelyek nem feltétlenül jövedelemből származnak, és emiatt nem kell feltüntetni őket a vagyonnyilatkozatban. Örökölhet, családi ajándékot kaphat, nyerhet esetleg szerencsejátékon.

A Magyar Nemzet megírta: „a légből kapott feltételezésekre ráharaptak a baloldali előválasztáson viaskodó politikusok is.” Az MSZP V. kerületi önkormányzati képviselői kezdeményezik Szentgyörgyvölgyi vagyonnyilatkozatának vizsgálatát. Az ellenzéki politikusok a Fővárosi Közgyűlés illetékes bizottságához fordulnak. Érdekes lehet, hogy

Szentgyörgyvölgyi Péter a 2019-es polgármesteri választáson a dúsgazdag Tüttő Katát győzte le.

Az MSZP-s főpolgármester-helyettes legutóbbi vagyonnyilatkozatában 15 ingatlant tüntetett fel. Az előválasztási versengésben a Momentum még továbbment, írják: a párt bejelentést tett a rendőrségnél, közlésük szerint így akarják elérni, hogy a NAV vagyonosodási vizsgálatot indítson a fideszes polgármester ellen.

Kép forrása:Szentgyörgyvölgyi Péter Facebook-oldala

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2021. szeptember 15. 11:14
Itt olvasható Szentgyörgyvölgyi Péter vagyonnyilatkozata. https://tinyurl.hu/wJNQ/ Szerintem a 24.u rétékbecslése tulzott mértékű. Nagy valószínűséggel az összes vételárat a mostani vételárakkal számolták. 2011-2012 években a legelő ára 270.000 Ft. volt hektáronként, az erdő pedig 470.000 Ft., a szántó 590.000 Ft. hektáronként. Ezek az árak eltolódhatnak az aranykorona érték mentén. Vajon azt is számításba vették, hogy nevezettnek van 24.000.000 Ft követelése és 21,9 millió banki hitele, 16 millió magánszemélynek tartozása?
totumfaktum
2021. szeptember 15. 10:27
A momentum csak el akarja terelni a figyelmet ezzel a botmixeres ügyeiről.
tevevanegypupu
2021. szeptember 15. 10:24
Sajnos ki tudják készíteni..a jobboldalt nem érdekli,hiszen szavazni sem mentek el Tarlósra sem..nagycsoda, hogy Szentgyörgyvölgyi maradhatott polgármester..de arra, hogy kiálljanakmellette, márlusták..hiszen Karácsony ellen sem tüntetnek..Orbánék megint rosszul kalkulálnak..
AROON
2021. szeptember 15. 10:19
A momentum, Cseh elvtarsnővel mi a helyzet? Miért mást támadnak, mikor rájuk szakad a pajta? Az egész csödület , kreténekből áll.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!