A baloldal zöld fővárost ígért

2021. október 27. 09:19

Park helyett társasházat, vagy bevásárlóközpontot építenének Újpesten.

2021. október 27. 09:19
null
Fidesz Budapest

„Ugye mindannyian jól emlékszünk a baloldal választási ígéreteire, miszerint megállítják a beépítéseket és növelni fogják Budapest zöld területeit? Környezettudatos, zöld fővárost ígértek. Valószínűleg nem mondunk újat azzal, hogy ez csak a választási kampányban volt fontos nekik, mert amikor cselekedni kell, akkor homlokegyenest az ellenkezőjét csinálják annak, amit ígértek. Az egykori újpesti uszoda telke tipikus példája a vizet prédikálnak, de bort isznak mentalitásnak. Az újpesti uszodát még a Demszky-féle városvezetés hagyta lepusztulni, majd bezárta, és az épület azóta bontásra került.

Másfél éve az újpesti képviselőtestület határozott arról, hogy Déri Tibor polgármester kezdjen tárgyalásokat a Fővárosi Önkormányzat vezetésével az egykori újpesti uszoda területének esetleges újpesti tulajdonba vételéről, illetve arról, hogy ha az ingatlan a fővárosé is marad, Budapest úgy alakítsa át, hogy közfeladatokat szolgáljon, és egy zöld parkot alakítsanak ki rajta. Ez ügyben állítólag meg is kezdődtek az egyeztetések a területért felelős Tüttő Kata főpolgármester-helyettessel.

Azóta azonban egyetlen egy hangot sem lehetett hallani, hogy mi történik Újpest központjában lévő egyik jelentős terület parkká alakításával kapcsolatban. Hallgatott a fővárosi vezetés és hallgatott Déri Tibor újpesti polgármester is. Most azonban egy ingatlanhirdetés kapcsán kiderült: a főváros befektetőknek kívánja értékesíteni a területet, hogy ott nagy valószínűség szerint hatalmas társasház, vagy bevásárlóközpont épüljön. Ennyit a beépítések megakadályozásáról és a zöldterületek fejlesztéséről. Karácsony Gergely főpolgármester és Déri Tibor újpesti polgármester is hazudott a választóknak. Ismét bebizonyosodott, hogy csak szóban zöldek, és csak kampányígéretek szintjén fontos nekik a város életminőségének javítása, a zöldterületek növelése és fejlesztése.”

Kép forrása: Facebook

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vtznmnksr
2021. október 27. 10:15
Valóban jó lenne egy zöld főváros, mert ezzel a vörössel nem vagyunk kibékülve.
nempolitizálok
2021. október 27. 10:13
Pontosan ugyanezt csinálták Zuglóban is. Hatalmas Zöld Zugló kampány vagy14 éve, aminek "eredménye", hogy egy gigantikus lakópark alakult ki Zugló egyik legszebb zöld helyén. Ráadásul elvágva a Paskal strand tervezett bővítési lehetőségeit is.
Kristály
2021. október 27. 10:07
Kellene a lové a kampányra. A Zuki milyen jól jár. Az Újpestiek megérdemlik hogy még a szemüket is kivályák és eladják.
august
2021. október 27. 09:45
:) Amikor a zöld baloldalról beszélnek, a lóversenypálya jut eszembe, aminek a helyén ma pláza áll, aztán a sporttelepek beéptése, parkok zöldfelületek megszüntetése a Demszki éra alatt. Ma meg vadvirágos Budapestről beszélnek amikor a fűnyírókra rázárták a raktárajtót. Plázst építenek, kamionnal az aszfaltra hordott homokkal, és dézsákban álló növényekkel. Ződ Budapest, meg gyeptéglázott hidakkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!