Fenyegető félelemkeltés miatt letiltották Konok Péter privát Facebook-oldalát

2021. október 06. 23:05

A legnagyobb közösségi médiaszolgáltató nem először korlátozza közszereplők oldalait és profiljait.

2021. október 06. 23:05
null

„Személyes oldalamat a Facebook »fenyegető félelemkeltés« miatt egy hétre letiltotta. Pont idejében, olyan baromi fenyegető vagyok, hogy már magam is kezdek megrémülni magamtól. Köszönöm az éberséget és a gondoskodást!” – írta ki a baloldali publicista nyilvános oldalán szerda este, mely most is elérhető. 

A publicista meglepődott a Facebook eljárásán, hisz elvileg a Facebook közli, hogy mivel szemben merült fel a kifogás, de most csak annyi volt látható, hogy „a bejegyzés törölve lett”.

„Szoktam pikírt megjegyzéseket kommentelni minden oldali politikusokhoz (fenyegetőzni nem szoktam, csak gúnyolódni), egy ilyen lehet az ok – ezt abból gondolom, hogy amint a feljelentő (gondolom, egy politikusi oldal adminja) értesítést kapott, hogy a feljelentést elbírálták, azonnal törölte az inkriminált kommentet, így pedig nem is tudok »fellebbezni«, ugye, mert gőzöm sincs, miről van szó” – fejtette ki aggályait Konok Péter a bejegyzéshez fűzött kommentjében. 

A Facebook újabban gyakran tilt politikailag aktív oldalakat. Legutóbb Rákay Philipp és Bohár Dániel oldalai szenvedtek el hasonló korlátozásokat, de a Hetek főszerkesztőjét és Bayer Zsoltot is számtalanszor korlátozta már a legnagyobb közösségi médiaszolgáltató. Konok Pétert vigasztalhatja ugyanakkor, hogy nem csupán jobboldali véleményformálókat sújt a Facebook letiltással, hisz Tordai Bence is kénytelen volt nélkülözni a közösségi médium szolgáltatásait márciusban. Ő természetesen a Fidesz ármánykodását sejtette az események mögött.

Fotó: MTI Fotó: Sóki Tamás

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2021. október 08. 09:50
Mit is szokott ilyenkor mondani a szabad véleménnyílvánításra nagyon érzékeny ellenzék? Merthogy a jobboldali véleményformálók dolgait évek óta, rendszeresen gyomlálja a facebook. Azt szokták mondani, hogy így járt. Ez egy privát cég, nem kötelező használni.
Jason Bourne
2021. október 07. 13:57
Nem ez a fickó szokott tarhálni a Keletinél?
akiaki
2021. október 07. 13:46
gój motoros?
Lotti
2021. október 07. 13:24
Tán a külseje alapján....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!