Vádat emeltek egy fegyházban lévő férfi ellen, aki kábítószerrel átitatott levelet küldetett magának

2021. november 16. 09:41

„Bikadroggal” voltak átitatva a papírlapok.

2021. november 16. 09:41
null

Új pszichoaktív anyaggal visszaélés kísérlete miatt emelt vádat a Bajai Járási Ügyészség egy fegyházbüntetését töltő férfi ellen, aki „bikadroggal” átitatott papírlapokat küldetett magának a fegyintézetbe közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség kedden az MTI-vel. Tájékoztatásuk szerint a fegyházbüntetését töltő kábítószer-kereskedő megszervezte, hogy egy ismeretlen 4F-MDMB-BICA hatóanyag-tartalmú, a „bika” nevű új pszichoaktív anyaggal átitasson tizenöt A/4-es papírlapot, és azokat küldje el a férfi Baja környékén élő anyjának.

A nő – az ügy másik vádlottja – az elkészült preparátumot szeptember elején levélpostai küldeményként adta fel a fiának. A büntetés-végrehajtási intézet azonban gyanúsnak ítélte a küldeményt és nem adta át a férfinak.

Az iratok tiszta hatóanyag-tartalma többszörösen meghaladta a csekély mennyiség alsó határát.

A többszörös visszaeső vádlottal szemben az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy nem szabadulhat kedvezménnyel. A férfi és az anya bűnösségéről a Bajai Járásbíróság dönt.

(MTI)

Nyitókép: Illusztráció / Pixabay

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. november 16. 19:16
Mi a faxnak drog a sitten?
74bro
2021. november 16. 10:37
Nem bírta abbahagyni a kereskedelmi tevékenységet. Egy ilyen lapért kemény börtönvaluta jár, ott még az országos szintnél is hülyébb az átlagfogyasztó. Tizenöt lap egy vagyon...
nick89
2021. november 16. 10:25
"egy ismeretlen 4F-MDMB-BICA hatóanyag-tartalmú...." Magyarul: kínai szintetikus droggal....
Bitrex®
2021. november 16. 10:14
Egy méreginjekció lenne nála a legjobb megoldás. Nem évekig etetni, szórakoztatni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!