Ennyi volt a legmagasabb pótdíj, amit tavaly befizettek a BKK-nak

2022. február 16. 17:18

Az első három rekordpótdíj mind egymillió forint feletti volt.

2022. február 16. 17:18
null

Közzétette honlapján a 2021-es év rekordbliccelőinek listáját a Budapesti Közlekedési Központ. A közlekedésszervező azt írja, 2015 óta szigorúbban és hatékonyabban lépnek fel a jegy nélkül utazók ellen.

A tavalyi év során sem volt hiány milliós összegű pótdíjakból.

A legnagyobb összegű, egyben befizetett pótdíj 1 879 391 forintra rúgott,

de a második és harmadik is egymillió forint fölötti volt.

A BKK azt írja, hogy a legtöbb magas pótdíjat általában egy jogi eljárás lefolytát követően fizetik be a bliccelők. A 2021-es rekordbüntetés hat végrehajtási eljárás következményeként folyt be.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
villogókékfog
2022. február 17. 08:59
Amikor az ellenőrök elfordulnak, ha egy kancigányt látnak, addig ez az egész rendszer nevetséges.
békalepcse
2022. február 17. 06:17
A pótdijat azért lehetne maximálni, az éves bérlet árának kétszeresében, háromszorosában és ha befolyt kiadni a terheltnek az éves bérletet. Eddig évente ha kétszer háromszor ültem bkv járművön, nem azért mondom mert érintett lennék, így tartanám igazságosnak.
Carsac
2022. február 16. 23:32
Nem egyszerű üzlet ez. Lesz némi ökölváltás, míg a bliccelők és a (jogosan) viteldíjat követelők egyensúlyba kerülnek. Hiszen az ecceri bliccelő jogosan kérdezi, hogy én miért fizessek, ha ingyen utazhatnék, ha mondjuk agresszíven büdös kreol, vagy húgyszagú hajléktalan volnék? Mindezt amellett mondom, hogy ismerek ellenőröket - és nagyon megértem, hogy nincs könnyű dolguk.
Gèbi
2022. február 16. 19:27
Vajon a hajlékonyakkal hogyan fizettetik be a pótdíjat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!