Jogsértést követett el Márki-Zay Péter a szavazáskor

2022. április 06. 16:37

Kék szalaggal a kabátján jelent meg a szavazókörben, a bizottság elmarasztalta.

2022. április 06. 16:37
null

A Márki-Zay Péter-féle politikai platformhoz kötődő, széles körben megismertetett jelkép is alkalmas a választói akarat befolyásolására, így ennek viselése a szavazókörben jogsértő – írta a promenad24.hu szerdai cikkében.

A Csongrád-Csanád 04. Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság vasárnap bírálta el azt a beadványt, amely Márki-Zay Péter képviselőjelölt választási törvényt érintő jogsértésére vonatkozik.

A jelzés szerint Márki-Zay szavazni a mellkasán viselt kék szalaggal ment, de a kíséretében is viselte ezt valaki.

A beadvány indoklásában szerepel, hogy valamelyik politikai platformhoz kötődő, széles körben megismertetett jelkép is alkalmas a választói akarat befolyásolására, így ennek viselése a szavazókörben jogsértő. A helyi választási bizottság megállapította a jogsértést.

Erről határozat is született, amely ITT érhető el.

Nyitóképen Márki-Zay Péter, a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje leadja szavazatát. Fotó: MTI/Rosta Tibor

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gazsó
2022. április 07. 15:54
Már rég gyámság alá kellett volna helyezni!
Veteránrobi
2022. április 07. 00:51
Döglött disznónak nem kell ajtó, mehet amerre lát. 2026-ban senki nem mer majd kiállni Viktorka ellen, mert tudják, hogy biztos a zakó. Jobb ha egyedül indul és beírják a 3/3-ot, nem kell választást rendezni. Addigra gyurcsánynak úgyis agylágyulása lesz a sok piától és egy öregotthonban végzi a többi komcsi között.
szongita
2022. április 06. 21:58
Egyébként az, hogy a saját arcát viszi a fején, az nem sokkal befolyásolóbb, mint az a kis szalag?
Sincero
2022. április 06. 21:54
A minimum büntetés az lenne, hogy örökre elveszíti szavazati jogát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!