Bocsánatkérésre szólította fel a Ryanairt a gazdaságfejlesztési miniszter

2022. június 18. 14:29

Nagy Márton szerint méltánytalan és kisstílű az a gyakorlat, amelyet „Európa legprofitéhesebb légitársasága”, a Ryanair megenged magának.

2022. június 18. 14:29
null

Méltánytalan és kisstílű az a gyakorlat, amelyet „Európa legprofitéhesebb légitársasága”, a Ryanair megenged magának – közölte szombaton az MTI-vel a gazdaságfejlesztési miniszter. Nagy Márton úgy fogalmazott:  „Mindenki figyelmét szeretném felhívni arra, hogy bárki bármilyen stílust is enged meg magának, a szabályok mindenkire egyformán vonatkoznak”.

A tárcavezető kiemelte, hogy a kormány elvárása továbbra is változatlan:

mindenki tartsa be a jogszabályokat, mindenki viselkedjen felelős és tisztességes módon, a legfontosabb pedig, hogy senki se hárítsa át az extraprofit-különadókat a lakosságra.    

„Nem a magyar családoknak kell megfizetniük a háború árát! A tisztességtelen jegyárusítási gyakorlattal kapcsolatban a fogyasztóvédelmi hatósági vizsgálat jelenleg is folyamatban van” – emelte ki a miniszter. 

Hozzátette: ha valakinek bocsánatot kell kérnie, az a Ryanair.

Bocsánatkérés illeti meg a magyar családokat, akikre olyan adót akar áthárítani a légitársaság, amelyet Európa más országaiban gond nélkül megfizet.

Nagy szerint ez tiszteletlenség a magyar emberekkel szemben.

A tárcavezető úgy látja, hogy köszönet illet minden olyan gazdasági szereplőt, amely átérzi saját felelősségét is a háborús gazdasági helyzet kezelésében, betartja a jogszabályokat és fontosabbnak ítéli a családok biztonságát néhány eurónyi extraprofitnál. 

„Persze értjük, hogy mi a Ryanair provokációjának valódi célja, hiszen a negatív reklám is reklám. A kormány azonban az üzengetést ezzel lezártnak tekinti, útszéli, kocsmai handabandázásban nem vesz részt” – fogalmazott Nagy Márton.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
JMoflicheque
2022. június 19. 12:48
Lehet, hogy meg kellett volna tartani a MALÉV-et???
Saksafar
2022. június 19. 08:14
Az egyik meglehetősen becstelen légitársaság, ezek szerint mindenben passzoló vezérigazgatója saját maga egy pöcs. Gondolom oktatni akarja az "elmaradott" európai országokat, így hazánkat is.
Akitlosz
2022. június 19. 02:41
Talán meg kellene tanulni gazdálkodni 16 évnyi kormányzás után. Úgy szórta a pénzt a kormány az elmúlt két évben, mintha nem lenne élet 2022. április után, aztán most az országgal fizetteti meg a felelőtlenségét. Pénze az állam fenntartására sincsen elegendő, de azért még olimpiát is akar. Nem lenne tilos a kormánynak sem "profitot" csinálnia hiány, infláció és államadósság helyett.
Dezsőke
2022. június 18. 17:18
Ryanair - nem érdemes velük utazni többet. mi már egyáltalán. szemét társaság
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!