Ifj. Lomnici Zoltán: Gyurcsány újabb lázadást vizionáló megnyilatkozása ellenzéki politikushoz is méltatlan

2022. július 22. 09:31

A Századvég jogi szakértője szerint a kata módosítása miatti tiltakozás ürügyén Gyurcsány Ferenc lázadást emleget, és a hatalom átvételére tesz ködös utalásokat.

2022. július 22. 09:31
null

– mondta a Magyar Nemzetnek ifj. Lomnici Zoltán arról, hogy a kata módosítása miatti tiltakozás ürügyén Gyurcsány Ferenc lázadást emleget, és a hatalom átvételére tesz ködös utalásokat. A Századvég jogi szakértője hangsúlyozta: különösen azért fontos ez a kérdés, mert az elmúlt hetekben számos rendőrök elleni támadás és közérdekű üzem megzavarása történt.

– fogalmazott ifj. Lomnici Zoltán.

A Századvég jogi szakértője rámutatott: az Emberi jogok európai egyezménye szerint a véleménynyilvánítás korlátját képezi egy demokratikus társadalomban a nemzetbiztonság, a területi sértetlenség, a közbiztonság, a zavargás vagy bűnözés megelőzése.

Minden esetben azt kell megvizsgálni, hogy egy ilyen tartalmú megnyilatkozás alkalmas-e olyan tömegzavargás előidézésére, amely az Országgyűlést, az államfőt, a bíróságokat vagy éppen a kormányzatot alkotmányos jogkörében erőszakkal vagy ezzel fenyegetve akadályozza, amely esetben így megvalósul a lázadás bűncselekménye– idézte a Btk. vonatkozó passzusát az alkotmányjogász. 

Nyitókép: FERENC ISZA / AFP

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Orange79
2022. július 25. 16:25
Egy országos lázadás során az Apró villa lenne az első ami lángolna Ferivel és Klárával.
Fed74
2022. július 23. 07:13
A bűnözés Magyarországon az, hogy létezik egy ilyen Lomnici féle maffia ügyvéd, aki lázít az igazság ellen! Remélem hamarosan pofánbaszák ezt a bérenc majmot!
Papalimapapa
2022. július 22. 15:18
Ez az ember egy elmebeteg, alkolista roncs. Mentálisan, intellektuálisan és morálisan is erősen deficites. Lassan már az emberi létre méltatlan. Önmagában az a tény, hogy ennek dacára jelen lehet a magyar közéletben azt mutatja, milyen színvonalon lavíroz a neobolsevik baloldali ellenzék. Miféle politikai formáció lehet az, amelynek ez a kretén formális vezetője lehet?
Nori70
2022. július 22. 11:39
De legalább puskaporszagot nem érez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!