Ellenzéki politikusok is megjelentek a diáktüntetésen

2022. szeptember 02. 17:31

A demonstrálók között ott van Karácsony Gergely, Fekete-Győr András, és Szabó Bálint, aki befürdött a gazdatüntetéssel.

2022. szeptember 02. 17:31
null

Diákok a Tanárokért szervezet péntek délutánra hirdetett demonstrációt „Évnyitó – Az oktatás nemzeti ügy” címmel – tudósít az Index. A követeléseiket négy pontban foglalták össze: „Megoldást a tanárhiányra! Tanítható és tanulható mennyiségű és minőségű tananyagot! Élhetőbb körülményeket az iskolákban! Figyelmet az oktatásra!”

A tüntetők 4 órától gyülekeztek a Szent István-bazilikánál, ahonnan a Belügyminisztérium felé indultak. Szakszervezeti zászlók vannak, pártzászlókat eddig nem látott a demonstrálóknál a lap újságírója. Karácsony Gergely főpolgármester is részt vesz a tüntetésen, aki az Index kérdésére elmondta, azért jött ki, mert van egy gyereke, egy pedagógusfelesége és egy hazája, amiért aggódik. De ott van Szabó Bálint is, aki néhány nappal ezelőtt befürdött a gazdatüntetéssel. S Fekete-Győr András is posztolt magáról egy fotót.

Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke pedig azt írta a Facebook-oldalán: „Tízezres tömeg a diákok tüntetésén. Fizessétek ki a tanárainkat! Szabad ország, szabad oktatás! - ezt visszhangozzák ma az utcák és terek. A Párbeszéd itt is nagy csapattal és óriási molinókkal van jelen: Veletek vagyunk!”

Fotó: Facebook

Fotó: Facebook

A tömegből időnként hallatszik a „Szabad ország, szabad oktatás!” rigmus.

Nyitókép, illusztráció: Karácsony Gergely a Pride-on, MTI

 

 

 

 

 

 

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2022. szeptember 10. 18:45
Az lett volna a meglepő, ha éppen ezek a nyomorékok nem lettek volna ott.
Gecorbi
2022. szeptember 03. 06:29
Megjelentek, igen: nyakukban tábla, rendőrállam az, amikor a pedagógus bere alacsonyabb, mint a rendőré. Ugye, házmester Kövér László. Emlékszel? Mára meg egy szarházi lettél. Hol van a táblád, fidkany?
hoci74
2022. szeptember 03. 01:04
Ahogy már jeleztem is, megérkezett az új helytartó,kezdődik a non stop lázongás,na nehogy már csak ücsörögjön az a CIAs dickhead... Ha nem ment a választásokon,majd meg máshogy.
Lobodi
2022. szeptember 03. 00:33
Az idióta nagyra nőtt óvodás Karácsony megint nem talált be a munkahelyére..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!