Fürjes Baranyinak: A politikus ne osztályozza a médiát

2022. november 10. 15:30

A ferencvárosi polgármester nem tekinti a sajtó-és szólásszabadság részének a „közpénzen folytatott propagandát”.

2022. november 10. 15:30
null

Két nappal az ATV-s szereplés után Fiala János KeljFelJancsi című műsorában ült le egymással beszélgetni Fürjes Balázs és Baranyi Krisztina. A téma változatlan: sajtó és politika viszonya, tekintettel a ferencvárosi polgármester pénteki botrányára, amikor Baranyi nem volt hajlandó válaszolni a Pesti Srácok újságírójának kérdésére, propagandistának minősítve Szalai Szilárdot.

„Közpénzen folytatott propaganda”

Az egy óra hosszúságúra tervezett beszélgetés 8:30-kor kezdődött, Fiala először az ATV műsorszerkesztési gyakorlatát és a kérdéses műsor címét ( Szigorlat) hozta szóba. Rátérve az érdemi vitára

A polgármester a pénteki eset körülményeit ismertetve elmondta: nem tudta, ki fogja őt kérdezni a műsorban, nem is kérdezte, Szalai Szilárd jelenlétével pedig a műsor kezdetén szembesült. „Az történt, hogy a harmadik kérdező, tehát a Pesti Srácok propagandistája késve érkezett a stúdióba, (…) én bent álltam a stúdióban, a műsorvezetők is beszéltek már a nézőkhöz, amikor ő beszaladt.”

Fürjes ekkor megkérdezte Baranyitól, tényleg nem tudta, hogy az adásba érkezik egy újságíró a PS-től, hogy ez az adás előtt sem derült-e ki számára, mire a baloldali politikus nemmel felelt.

Fürjes később arról beszélt, hogy az ilyen helyzetekben a hallgatás joga megilleti a politikust, de szerinte média osztályozása már nem fér bele.

– mondta Fürjes.

A vitát az alábbiakban hallgathatják vissza:

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2022. november 10. 14:17
No ez a baj, ha egy trampli hülye politikusnak képzeli magát!
KILÓ
2022. november 10. 13:43
Baranyi a kerületi újságban közpénzen folytat propagandát.
foldizs
2022. november 10. 12:18
A bíróság kimondta, hogy a szóban forgó "sajtótermék" hírhamisítással foglalkozik. Akkor miről beszélünk...
olajfa1
2022. november 10. 11:47
Baranyi Krisztina túl sokat képzel magáról!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!