Pénzért vesz szereplési lehetőséget az ATV-től és a Klubrádiótól a Horváth Csaba vezette Zugló

2022. november 11. 17:20

Fiala Jánossal is hasonló megállapodása van a szocialista vezetésű önkormányzatnak, amely havi szinten a több mint egymillió forintot költ erre a kerületiek pénzéből.

2022. november 11. 17:20
null

Havonta háromszor szerepelhet az ATV-ben a zuglói önkormányzat az általa javasolt témákban. Ezért havi szinten 535 ezer forint plusz áfát, vagyis 666 ezer forintot fizet a zuglói önkormányzat a televíziónak. Horváth Csabáék a Klubrádióval és Fiala Jánossal is kötöttek hasonló szerződést. Összesen milliós tételről van szó – olvasható a 444.hu péntek délután megjelent cikkében.

A portál kiszúrta az egyébként nyilvánosan is elérhető szerződést, mely alapján az ATV Zrt. havonta legalább háromszor biztosít „témakommunikációs megjelenési lehetőséget” Zugló számára, a témákat pedig a kerületi vezetés javasolhatja. Az nincs meghatározva, hogy az együttműködés mely műsorokra terjed ki, de az önkormányzat szerint az Egyenes Beszédre nem.

A 444 megkérdezte Zuglót, miért vesznek pénzért felületet maguknak. 

„Zugló Önkormányzatának egyetlen lapja van, amely kevesebb, mint havonta jelenik meg, ez a napi szintű kommunikációt nem teszi lehetővé. Ezen felül online felületek állnak rendelkezésünkre. Ezért fontosnak tartjuk, hogy Zugló mindennapjairól, fejlesztéséről, az Önkormányzat terveiről, elképzeléseiről, a kerületet érintő témákról nagy elérésű és hiteles médiumokon keresztül is hírt adjunk. Az elsöprő kormányzati médiatúlsúlyban és a kormányzati propagandamédia rendszeres félretájékoztatásával szemben az az érdekünk, hogy a zuglóiak a média minél szélesebb spektrumán tájékozódhassanak a lakókörnyezetüket érintő témákról.” – érkezett a válasz.

Hozzátették: Horváth Csaba polgármestert a megállapodástól függetlenül is meg szokták hívni az ATV-be országos politikai témákban, a szerződés csak a kerületet érintő ügyekre vonatkozik. 

A szocialista vezetésű Zugló hasonló megállapodást kötött a Klubrádióval és Fiala Jánossal is. Az ATV-t is ideszámítva a zuglóiak most havonta több mint egymillió forintot fizetnek a szereplésekért.

Az ATV.hu és a Klubrádió nem reagált a 444.hu megkeresésére,  – miszerint  lehet-e valódi újságírói munkát végezni úgy, hogy közben a csatorna pénzt kap az interjúalany által képviselt intézménytől, és befolyásolja-e ez a kérdéseiket?  – Fiala János pedig ezt válaszolta: „mivel a 444.hu a 2019es önkormányzati választások idején egyebek közt a legnagyobb vesztesként írt rólam, csak kérdezz felelek formában válaszolok”.

Horváth Csaba éppen péntek reggel vendégeskedett a Keljfeljancsiban, ahol Fiala felhozta neki az ATV-s szerződés témáját. A műsorvezető állítása szerint Várnai László, a Civil Zugló önkormányzati képviselője posztolt erről a Facebookon. Horváth ugyanazt mondta el, amivel az önkormányzat nekünk is indokolta, miért van szükség ilyen szerződésekre.

Frissítés – Az ATV közleménye az ügyről:

Horváth Csaba közleményt adott ki az ügyben: Visszautasítok, minden olyan állítást, amely az ATV és Zugló Önkormányzata közötti szerződést a személyem önös érdekeként jeleníti meg. Bővebben...

Az Önkormányzat nem a tisztségviselőinek a képernyős megjelenéséért fizet, hanem azért, hogy a helyi közélet információi eljuthassanak a közvéleményhez. Az együttműködési megállapodás a hatályos médiatörvény szerint kizárólag azokra a televíziós műsorokra vonatkozik, amelyekben a médiatörvény alapján termékmegjelenítés tehető közzé (pl. Start+). Az Egyenes beszéd című műsorra vonatkozóan nincs lehetőség kereskedelmi típusú megállapodásokra, így fel sem merült ennek a lehetősége.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kbs_real
2023. február 15. 22:29
"elsöprő kormányzati médiatúlsúly"... Aztakurva! Ezeknek, ha nincsenek 80%-os többségben, máris elsöprő kormányzatu túlsúly van.
Ólat a trolloknak
2022. november 12. 09:27
BE SZA RÁS...
pumuklik
2022. november 11. 22:21
Meg makiszar is! ...
nempolitizálok
2022. november 11. 21:20
A zuglóiak szeretik Csabát, így szivesen fizetik, ország-világ lássa milyen nagyszerű polgármester, lám, milliárdos villája is van a százmilliós családi házán kívül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!