Kiss Ambrus: A kormányzati támogatás nélkül a főváros nem tudja végigcsinálni a 2023-as évet

2023. január 03. 20:48

A főpolgármester-helyettes reméli, Budapest is kaphat a kormányzati rezsitámogatásokból.

2023. január 03. 20:48
null

Kiss Ambrus az InfoRádiónak adott interjújában elmondta, Budapest vezetése bízik benne, hogy csak az első körös rezsitámogatásból maradt ki a főváros, a következő körben kapnak ők is. Állítása szerint náluk van a legnagyobb mértékben megnőtt energiaszámlák. 

Úgy fogalmazott, nem sajnálják a pénzt a kerületektől, ugyanakkor azt látni kell, hogy a három leginkább energiaigényes közfeladat, nevezetesen az ivóvízellátás, a közvilágítás és a közösségi közlekedés csak és kizárólag a Fővárosi Önkormányzat hatáskörébe tartozik.

Kijelentette, a Fővárosi Önkormányzat közzétette, illetve meg is küldte a kormány részére azt az intézkedési tervét, amivel mérsékelni kívánja Budapest energiafelhasználását. A Városházán egyeztettek is Láng Zsolt kormánybiztossal, a találkozót korrektnek és szakmainak nevezte. 

Szavai szerint, a következő napokban eldől, hogy

„valami politikailag motivált döntés alapján nem számíthatnak támogatásra, vagy egy második körös döntésbe fognak belekerülni”.

A politikus aggályosnak nevezte, hogy nem ismert, hogy a kormány milyen képlet alapján számolta ki a megadott összegeket, mert „így az sem levezethető, hogy mekkora támogatásra lennének jogosultak”.

A Fővárosi Önkormányzat a költségvetését egyébként úgy tervezete, hogy a közösségi közlekedést leszámítva, 10 milliárd forint többlet normatívát fog kapni a kötelező feladataira.

 – mondta. 

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. január 04. 19:49
Akkor talán bocsássanak el öt felesleges alpolgármestert!
hátakkor
2023. január 04. 13:49
Dehát KaliFeliék ismerik az ingyen energia titkát. Lehet bizonyítani!
Sanyi72
2023. január 04. 10:09
Tartson el benneteket a soros! Nem kellene trükközve,cápázva ellopni a pénzt,balos,komcsi kifizetőhellyé tettétek a fővárost! Omoljatok össze! És ha pesten nem jön meg az emberek esze,vesszenek ők is!
konfucius
2023. január 04. 08:10
Talán forduljanak a tizenkettő amerikai mikroadományozóhoz, ha már gazdálkodás helyett garázdálkodás folyik három éve a városházán. Most jól jönne a Blahára, Lánchídra, közbeszerzési büntetésekre költött, hirdetési bevételekből kiesett pénz, ugye? Előbb elő kéne adni a Tarlós által hátrahagyott 180 milliárd forintot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!