Navracsics Tibor: Budapestet azért is kell fejleszteni, mert így az egész ország fejlődik (VIDEÓ)

2023. február 03. 18:32

A miniszter szeretné, hogy a helyi döntéshozók nagyobb szerepet kapjanak fejlesztési tervek megfogalmazásában.

2023. február 03. 18:32
null

Fiala János műsorvezető pénteken a KeljFelJancsi című műsorában Navracsics Tibor területfejlesztésért felelős minisztert is felhívta. Többek között arra volt kíváncsi, hogy a tárcavezetőnek jelenleg „mi van a horizontján”.

Navracsics erre azt válaszolta, hogy a területfejlesztés, valamint elhangzott, hogy azon gondolkodik, hogy „miként lehetne a mostani fejlesztéspolitikát gazdagítani egy olyan szempontrendszerrel vagy ismeretanyaggal, startégiával, amely Magyarország területi egyenlőtlenségeit csökkenti. Illetve egyformán segítséget nyújt a fejlettebb régióknak, és a felzárkózó térségeknek. (...) 

Budapestet nem „fejlesztették túl” a vidéki Magyarországgal szemben

Fiala ezután felidézte, hogy mind Navracsics Tibortól, mind Lázár János közlekedési és építési minisztertől egyre többször hallani, hogy „Magyarország egy fejnehéz ország, mely Budapest miatt nehéz és az ország többi régiója nem kapja meg azt, ami a fejlődéséhez szükséges”.

Erre a tárcavezető úgy reagált, hogy megjegyezte, hogy a  hétvégén kijött róla egy teljesen fals hír, pedig sem ő, sem Lázár János nem mondott olyat, hogy Budapestet „túlfejlesztették” a vidéki Magyarországgal szemben. Navracsics hangsúlyozta, hogy a múlt héten megtartott területfejlesztési konferencián arról beszélt, hogy

„Budapestet azért is kell fejleszteni, mert így az egész ország fejlődik”

Tehát nem Budapestről beszélt, hanem országos szintről, mikor azt mondta, hogy „ne Budapesten határozzák meg a fejlesztési célokat” – tisztázta a beszélgetés során.

„Budapestet azért is kell fejleszteni, mert így az egész ország fejlődik. Budapesttel, mint várossal nekem semmi bajom nincsen” – szögezte le Navracsics Tibor.

A teljes adást alább tekinthetik meg. A Navracsics Tiborral folytatott beszélgetés 28:35-nél kezdődik:

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. február 15. 14:42
Ezt magyarázza el a Lézer Janinak is!
TMATMA
2023. február 06. 09:04
Budapest fejlesztésének, több a kára az agglomerációban így az egész országban, mint az előnye. Már nagyon régen kb. 20 - 25 éve kiderült, hogy a sogenannte "sátor elmélet" a gyakorlatban nem működik. Sőt pont fordítva. Ezzel szemben a Pest vármegyei fejlesztések különösen jó hatással vannak, lesznek Budapest közlekedésére az abból származható terhek csökkenésére. Kb. 200 ezer munkahely hiányzik az agglomerációban, s ezek megteremtése automatikusan és drasztikusan csökkentené Budapest ez irányú terheit. Demszky és Karácsony 25 év csődjét, ebbéli felelősségét nem kellene Navracsics miniszter úrnak magára húznia.
Igazszó
2023. február 04. 10:40
A bukott komisszár navracsicska tolja judapest zsidó takonyba rohadt szekerét. A tahó tarlós, a buzizsidó takonyzabáló vitézifattyú, a saját kerületében választast bukó fürjes se sokra ment vele. A vörös rongyokba bújt zsidófészek vizfej mindent felemészt. Tuti recept egy újabb fideszes bukáshoz.
pollip
2023. február 04. 06:26
Budapestet nehéz fejleszteni, mert a vezetői semmit nem akarnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!