Gyárfásék sem tagadták: Fenyő a halála előtt nagyon haragudott a Nap TV egykori tulajdonosára

2023. február 18. 13:46

A héten folytatódott a sajtóban csak Gyárfás-perként emlegetett tárgyalás.

2023. február 18. 13:46
null

A héten meghallgattak egy közismert üzletembert, Vajtó Lajost a Fenyő János meggyilkoltatása ügyében zajló büntetőperben, írja a Magyar Nemzet.

A bíró rajta kívül Óvári Győzőt, Fenyő ügyvédjét, illetve Kovács Lajos nyugalmazott ezredest, a Fenyő-ügy egykori nyomozásának vezetőjét is beidézte,

hogy tisztázza a Vajtó által a nyomozati szakban elmondottakban feltűnő ellentmondásokat.

(Kovács végül betegség miatt nem jelent meg.)

Fenyő dühös volt Gyárfásra

Gyárfás Tamás leszögezte, nem tudott arról, hogy Fenyő Jánosban forrt a düh, mivel nem tudta elviselni a vereséget, és miként Vajtó vallomásaiban és csütörtökön is fogalmazott:

„Fenyő tüzet okádott a legyőzőjére”.

Gyárfás megkérdezte Vajtót: érzékelte-e személyesen, hallotta-e bárkitől, hogy ő is „tüzet okádott volna” Fenyő Jánosra, vagy az 1996. október 11-i, számára kedvező választottbírósági döntés után, akár a legcsekélyebb módon is megnyilvánult volna-e ellene? Vajtó válasza „nem” volt.

Mit állított korábban Vajtó?

Vajtó több korábbi vallomásában azt állította, Fenyő három-négy nappal az 1998. február 11-i halála előtt őt az irodájába hívta és arra kérte, hogy előre tegye közzé a sajtóban a Kaposvári Városi Bíróság Gyárfással kapcsolatos leendő ítéletét, amelyet ő az ügyvédje révén már megszerzett. Vajtó állítása szerint Fenyő az ő médiaérdekeltségeitől független napilapban szerette volna viszontlátni a fentieket. Ez a Népszabadság lehetett volna, amely az MSZP-hez kötődött, így Vajtó gond nélkül intézkedhetett volna, ha akart volna. Fenyőnek megígérte, elintézi a közzétételt, ám annak halála miatt okafogyottá vált a dolog.

Óvári Győző – akit korábban a bíróság már meghallgatott – ismét kijelentette: erről a dokumentumról nem tud semmit.

Mint azt a Magyar Nemzet írja, a tárgyaláson az is kiderült, hogy az NNI nyomozói ellenőrizték Fenyő naptárját, és a naptár alapján kijelenthető, Vajtó rosszul tudta, ő nem három-négy nappal Fenyő János 1998. február 11-i halála előtt járt a Vico székházában, hanem egy hónappal korábban, 1998. január 12-én. A kaposvári tárgyalás pedig ekkor még csak a félidejénél tartott, négy tárgyalási napot tartottak, ezáltal ítéletről szó sem lehetett.

Korrupció, ami úgy tűnik: nincs

Vajtó 2013. július 11-i kihallgatásán arról is beszélt, a Fenyőtől kapott dokumentumban „szerepelt, hogy a Gyárfás Tamás a döntéshozók közül kit miként vásárolt meg”.

Vajtó a korábbi vallomásaiban hol azt állította, hogy a kedvező ítélet érdekében Gyárfás az ügyész lányát, hol pedig azt, a bíró lányát vette fel a Nap TV-be dolgozni.

Csakhogy az eljáró bírónőnek két fia van, az eljáró ügyésznek a tárgyalás időszakában pedig nem voltak gyerekei.

Amúgy a Nap TV dokumentumaiban ellenőrizhető, hogy ki, mikor végzett munkát. Mindezt Gyárfás el is mondta a tárgyaláson megjegyzésként.

Kivel is beszélhetett a nyomozó?

Kovács Lajos nyomozót már korábban szembesítették Vajtó 2008. június 23-i tanúvallomásában tett állításaival. Vajtó 2008-ban a Vadrózsa étteremben Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója és egyik munkatársa, valamint Portik Tamás társaságában egyebek mellett a Fenyő-ügyről, Gyárfás Tamásról is beszélgettek. Vajtó azt mondta: „…Gyárfás, aki egyébként osztálytársa volt a Kovács Lajosnak, maga jelentkezett nála, hogy mosdassa magát… hát, ha nem csinál valamit, ha ő nem követ el valamit, akkor miért mosdatná magát – nem?! Hívás nélkül, maga ment a Kovács Lajoshoz.”

Kovács 2022. szeptember 27-én elmondta a bíróságon: „Ennek semmi értelme nincs, ez hülyeség”. Gyárfás soha nem járt nála, csak akkor találkozott vele, amikor ő a Nap-kelte című műsor vendége volt, de ilyenkor nem a Fenyő-ügyről beszéltek.

Egyébként Kovácsnak nem Gyárfás, hanem Tasnádi Péter volt az osztálytársa, jegyzi meg a Magyar Nemzet.

Vajtó a Vadrózsa étteremben arról is beszélt: van olyan tanúvallomás, amelyikből kiderült, Gyárfás 100 millió forintot fizetett egy szerbnek. Ám kiderült, nincs ilyen tanúvallomás. Vajtó pedig csütörtökön, a korábban általa említett szerbre nem is emlékezett.

Vajtó a rendőrségi vallomásaiban azt is bizonygatta, hogy Fenyő és Gyárfás között soha nem született megállapodás. Ezzel szemben e megállapodásokat a védelem korábban becsatolta a periratokhoz.

Gyárfásék: rossz volt a viszony

A védelem ugyanakkor nem kérdőjelezte meg Vajtó azon állítását, hogy a két fél megállapodása, a kézfogásuk, a peres ügyei lezárása ellenére

Fenyő mégis nagyon haragudott Gyárfásra, és nem tudta neki megbocsátani, hogy ő legyőzte.

Folytatás április végén.

 

Nyitókép: Gyárfás Tamás médiavállalkozó, sportvezető érkezik büntetőperére a Fővárosi Törvényszék épületében 2020. február 11-én. (MTI/Balogh Zoltán)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. február 19. 09:26
A Völner-Schadl ügy valahogy elkerüli a KESMA figyelmét..
Kanóc
2023. február 18. 23:19
Nem érdekel. Jó kis parasztvakítás ez az egész.
Senki Alfonz
2023. február 18. 18:51
Ki volt akkor ez az összevissza hazudozó beképzelt Vajtó Lajos??? Csak a lóversenypálya igazgatója volt, az volt ilyen fontos beosztás? Azért, mert minden nagy vízfej ott lovizott? Mert most csak azt tudni róla, hogy kőgazdag és Fésűs Nelly férje. Ez utóbbi kettőért cserélnék vele amíg kint van.
Szexi Cicababa 💅
2023. február 18. 16:33
Ezen a képen Gyárfással vagyok látható: 🔥🔥🔥 https://mandiner.hu/ajaxdontlike/260515
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!