Bagoly mondja verébnek

2023. február 01. 08:40

A manipulatív lista ugyanis konkrét károkat tud okozni többek között a befektetők elriasztásával, vagy olyan eljárásoknak szállít hivatkozási alapot, mint a hetes cikkely szerinti és a jogállamisági vegzatúrák hazánk ellen.

2023. február 01. 08:40
null
Gajdics Ottó
Gajdics Ottó

„Addig kutatgattak, addig mesterkedtek, mígnem végre sikerült. Magyarország az utolsó helyre csúszott a Transparency International (TI) nevű, sorosista gittegylet legújabb korrupciós listáján az uniós tagországok között. Ki nem tesz erre nagy ívben? – kérdezhetnénk, de ennél sajnos kicsivel komolyabb az ügy.

A manipulatív lista ugyanis konkrét károkat tud okozni többek között a befektetők elriasztásával, vagy olyan eljárásoknak szállít hivatkozási alapot, mint a hetes cikkely szerinti és a jogállamisági vegzatúrák hazánk ellen. Utóbbiak sem a jogállamról, a demokráciáról, netán az oly sokszor emlegetett európai alapértékekről szólnak, sokkal inkább jelentős anyagi veszteséget szeretnének okozni a globalista sorból kilógó, szuverenitásukat még őrző tagállamoknak. Hátha akkor megbukik a nemzeti kormány. Ezért érdemes tisztában lennünk vele, kik listázgatnak itt bennünket, és milyen alapon.

Tehát az elején szögezzük le, hogy a TI a Soros-hálózat egyik legfontosabb ágense. Ez a hálózat úgy működik, hogy a spekuláns pénzén kilóra megvett emberek segítségével, és különböző szolgáltatásokkal, információkkal fizetve befolyást szerez kormányokban, döntéshozó testületekben, beleértve az Európai Unió intézményeit is. Vagyis definíció szerint a korrupció melegágya az egész rendszer.

Végtelenül cinikus, amikor az egyik karját a polipnak látszólag a korrupció elleni harc jegyében tekerik a választott kormányok és politikusok nyakára. Rá­adásul neves tudósok és újságírók többször a szemére vetették az utóbbi években a TI-nek, hogy csak a politikai hatalom megvesztegethetőségét vizsgálják, miközben súlyos korrupciós botrányok által érintett világcégektől fogadnak el pénzt a működésükre, amelyek sokszor nagyobb gazdasági erővel rendelkeznek, mint a kipécézett államok. Rá­adásul ők döntik el, kit kérdeznek meg, kinek adnak a véleményére, mit vesznek figyelembe a pontozásnál.”

Nyitókép: JOHN MACDOUGALL / AFP

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. február 02. 21:14
Ez az a soros csipetcsapat, ez az egyetem, amin a soros zsoldosai képzik az ügynökeiket Pesten? Kizárt dolog. A CEU-t a sikeres nemzeti inzultációt követően a hazug geci köpcös kibaszta Magyarországról a soros kitartottjaival együtt. Vagy mégse ganajdics? Nocsak. A vétótlan köpcös geci meg te - a síp a végbelében - megint mást hazudott, mint amit tett? Ejnye. Ne legyél ilyen becstelen szar senki!
orygabor
2023. február 02. 10:56
Ez csak egész véletlenül került elő egyidőben a görög csaj bőröndjeivel. Apropó: maga az EU hányadik a listán? Nem fért már rá a papír aljára?
avízazúr
2023. február 01. 12:57
Tíz év alatt 13 pontot rontott Magyarország a Transparency International Korrupció Érzékelési Indexén, 2022-re az unió legkorruptabb országává váltunk. Az OLAF az ELIOS-nál korrupciót észlelt, Polt P. ügyészsége nem. De a számlákat mégse merték benyújtani az EU-nak. Kifizették az elmaradt támogatás összegét közpénzből. G. Fodor szerint nem korrupció, hanem nemzetpolitika: oligarchakeltetés. Mindnyájunkat meglopnak.
AyaHunasca
2023. február 01. 12:54
Lehet mondani sokmindent az Eu-ra, de tényleg hatalmas a korrupció. Apám vállalkozó és sokszor kérdezem, hogy miért nem pályázik ilyen-olyan munkákra. "Á fiam, ez ennek a haverja, amaz annak a rokona. Itt már megy a mutyi a háttérben. Ezt úgyis ez kapja, mert ez nagy Fideszes." Hiába ad jobb árakat, csinál minőségibb munkát nem az a lényeg! Ha kicsiben ez megy, mi mehet felsőbb körökben?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!