Rendkívüli felvétel: a kormányfő üldözője bevágott a TEK-konvojba a Nagykőrösi úton

2023. április 19. 17:50

Szabó Bálintot csak a közlekedési lámpák fogták meg a Könyves Kálmán körúton.

2023. április 19. 17:50
null

A Blikk birtokába került Terrorelhárító Szolgálat (TEK) fedélzeti kamerájának az a felvétele, amelyen az látható, hogy a gazdatüntető szegedi képviselő, Szabó Bálint miként vágott be az egyik védett vezetőt kísérő konvojba.

Az eset, – amelynek minden percét rögzítette a Mercedes hátsó kamerája –  még tavaly szeptember 21-én, 18 óra körül történt a Nagykőrösi úton. A lap felidézte, hogy

Szabó Bálint többször is veszélyesen megközelítette a járművet, 

és a többi közlekedő mellett is néha csak minimális távolsággal suhant el. Egy alkalommal pedig a védett személyt szállító Mercedes mellé hajtott nagy sebességgel. Majd az autója ablakán kihajolva hangosan sípolt és integetett – írta a Blikk.

A lap arra is felhívta a figyelmet, hogy a  felvétel bizonyítékként szerepel a hivatalos személy elleni erőszakkal és közúti veszélyeztetés bűntettével megvádolt férfi elleni vádiratban. Az ügyészség szerint csak ezen felvétel alapján a KRESZ 7 pontját sértette meg a vádlott.

„Krimibe” illő módon cikázott a sávok között

A lap a történtek kapcsán megjegyezte, hogy Szabó a mögötte érkező szirénázó autó jelzését figyelmen kívül hagyta, néha szándékosan akadályozta a menetben, sőt „többször krimibe illő módon cikázott” a sávok között biztosítva a saját haladását.

Végül a Könyves Kálmán körúthoz érve egy közlekedési lámpánál lemaradt a konvojtól.

A Blikk hozzátette, hogy a szegedi képviselő öt hónapja letartóztatását tölti. Korábban is meggyűlt már a baja a rendőrséggel, és többször is összetűzésbe került az Orbán Viktor biztonságáért felelős testőrökkel. 

Az „üldözésről” készült felvételt ITT tekinthetik meg.

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon
2023. április 20. 09:43
a moslék tele van ilyen közveszélyes elmebeteggel
koronaszepe
2023. április 19. 22:54
Gyurcsány már kilőtte volna a szemét! A szemét...
kafabatka
2023. április 19. 22:32
Elrettentő erővel példát kell statuálni! Ellenkező esetben követendő példává válik. A KRESZ megsértése csak az alaphangot adja,a védett személy elleni fellépés az igazán kritikus magatartás. Idióta! Egyébként ez szégyen a biztosító személyzetre nézve! Szerintem egyszerű mezei rendőr ült a volánnál,aki csak ült mint a moziban.
Bazooka454
2023. április 19. 22:02
Ilyen hozzáállás alapján 2006 ban simán le lehett volna lőni a tojással dobáló fideszes agyhalottakat, de akkor már biztosan amikor a tv székhaz elött rendőrökre támadták. Kettős mérce.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!