Ellenzékből ütik Dobrevet és Gyurcsányt, hogy miért nem voltak ott a Pride-on

2023. július 16. 17:39

Hiányolják a DK-elnök és az árnyék-miniszterelnök részvételét.

2023. július 16. 17:39

Kele János, a Momentum elnökségi tagja a Facebook-oldalán kelt ki annak kapcsán, hogy hiányolta a DK részévtelét a 2023-as Budapest Pride-on.

Kifejtette, hogy míg a Momentumból számos politikus kint volt a felvonuláson, addig a magát legerősebb ellenzéki pártként definiáló DK-ból nem volt ott sem Gyurcsány Ferenc, sem Dobrev Klára.

„Azon gondolkodom, vajon mit üzen a Demokratikus Koalíció azzal, hogy a tegnapi Pride-on se az elnökük, se az árnyék-miniszterelnökük nem vett részt”

– írta Kele. Elmagyarázta, hogy míg a Momentum egy teljes saját kamionnal vett részt az LMBTQ-eseményen, addig a DK „csupán egyetlen zászlóval, meglehetősen visszafogottan” képviseltette magát. Kele szerint ezzel pedig a DK „látványosan és egyértelműen távolságot tart egy fontos társadalmi ügytől”.

Majd egy mindenkit érdeklő kérdést szegezett a DK-s politikusok felé: „Vajon az értékrendjükbe nem fér bele az LMBTQ-közösség melletti nyílt, határozott kiállás, vagy attól félnek, hogy a szavazóik nem tolerálnák ezt nekik?”

Nyitókép: Bedő Dávid-Facebook oldala 

 

 

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
urban63
2023. július 18. 10:42
Ez a cumis pólód?
DFK
2023. július 17. 17:43
Kérem, a keményvonalas komcsiknál homofóbabb társaság nem igen van...
Ehetős Odó
2023. július 17. 17:11
Szél Kele most, mint sír szele kél, s a csarnok elontott / oszlopi közt lebegő rémalak inte felém...
Y-RMAN
2023. július 17. 15:17
Szóval a főbuzi nem ment el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!