Békésen műkörmözött a nő, amikor anya és lánya betörtek hozzá és kitört a tömegbunyó

2023. augusztus 17. 09:47

Törtek-zúztak a sértett lakásában a felindult asszonyok.

2023. augusztus 17. 09:47
Salon Look 2021

Vádat emelt a napokban a Hevesi Járási Ügyészség egy anyával és a lányával szemben az általuk társtettesként elkövetett magánlaksértés vétsége, valamint könnyű testi sértés vétsége miatt. Emellett az ügyészség az idősebb nőt kétrendbeli rongálás vétségével is vádolja.

Az ügyészségi közlemény szerint a harcias anya tavaly, egy októberi délutánon több rokona kíséretében jelent meg régi haragosuk lakásánál azért, hogy ott számon kérjen egyes korábbi, általa sértőnek ítélt kijelentéseket. A sértett a ház egyik szobájában szívességből éppen műkörmöt rakott fel egy barátnőjének, amikor a vádlott hívatlanul belépett a helyiségbe. Néhány keresetlen szó után vita alakult ki a nők között, aminek során a terhelt felütötte a sértett állát, de eközben megkarcolta őt az ellenfele kezében tartott körömreszelő. Erre kifutott az utcára, ahol megmutatta a sérülését a lányának, mire az időközben bezárt bejárati ajtót berúgva mindketten berontottak a lakásba, ahol immár együttesen bántalmazták a haragosukat.

A felfordulás közepette az idősebb vádlott váratlanul felkapta a konyhaasztalról a műkörmöt készíttető vendég telefonját, és azt – a vétlen tulajdonos szeme láttára – úgy földhöz vágta, hogy a készülék használhatatlanná vált. Ezután egy asztali lámpát behajított a szobába, ahol annak egyik lerepülő alkatrésze a nagy-képernyős televíziót találta telibe, így az is tönkrement. A tombolásnak a vádlottak utcáról besiető rokonai vetettek véget.

Az ügyészség indítványozta, hogy az agresszív anyát próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítéljék, míg a lányával szemben jóvátételi munka intézkedést alkalmazzanak, emellett rendeljék el a pártfogó felügyeletét is.

Nyitókép: Oscar Gonzalez / NurPhoto / AFP. Illusztráció.

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hyazinth
2023. augusztus 20. 13:37
A vétlen telefontulajdonosnak üzenem, hogy legközelebb Nokiát vigyen, az nehezebben törik.
Hyazinth
2023. augusztus 20. 13:29
Ha Békésen műkörmözött a nő, miért a Hevesi Járási Ügyészség foglalkozik az esettel?
Martell 2
2023. augusztus 17. 21:23
Ez aztán az elrettentés, ezeket a szarokat minimum munkatáborba kellene küldeni néhány hónapra.
Dunhill67
2023. augusztus 17. 17:03
négy év közmunkát a 'kiccsaládnak....legalább az árokparton levezetheti a feszültségét,szemetet szedve
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!