Belpolitika

2023. augusztus 21. 09:32

Ha valakinek mindenre az a reakciója, hogy de a „kormány”, az megvitathatja azt máshol, én ebbe többet nem megyek bele.

2023. augusztus 21. 09:32
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Belpolitika – nos, ez nem egy belpolitikát megvitató oldal. Ha valakinek mindenre az a reakciója, hogy de a »kormány«, az megvitathatja azt máshol, én ebbe többet nem megyek bele.

Röviden, hogy mit gondolok erről: először is, félreértés ne legyen – tőlem lehet nem szeretni a jelen kormányzatot, de akinek mindenről ez jut eszébe, az komoly problémákkal küzd, és nem fogom hagyni, hogy a frusztrációit itt élje ki.

Azt fel kellene már fogni, bár látom sokaknak nehéz, hogy nem a magyar nacionalizmus alkotta 1918 előtt a szomszédos nemzetek nacionalizmusát, a korabeli Szerbia vagy Románia (vagy éppen Franciaország, stb.) semmivel sem volt toleránsabb a nemzeti kisebbségeivel, mint Magyarország - sőt, sokkal kevésbé volt toleráns. Ez egy gyűlöletkeltő magyarellenes narratíva, hogy itt valami különleges elnyomás volt. Lehetett volna okosabb, toleránsabb a korabeli magyar politika, de nem volt barbár és kivételesen elnyomó – sőt, ahogy mondom, a nagy átlagnál kevésbé volt elnyomó.

Ma sem az a döntő, Magyarország mit tesz vagy nem tesz. A felelősség mindig azé, akié a hatalom, és az a szomszéd nemzeteké. A nemzeti homogenizációs projekteket talán együtt kellene elítélnie minden magyarnak és kiállnia az elnyomottakért - az ellenzék számos ereje egyébként meg is teszi. Soha nem is mondtam rájuk egy rossz szót sem - ezen az oldalon biztos, hogy nem. Kivéve éppen az ellenzék »vezető erejét« – mely (illetve az MSZP részeként vezetői) egész egyszerűen egy gyalázatos álláspontot képviselnek immár évtizedek óta. De őket sem sokszor emlegettem és megígérem, a jövőben kerülni fogom őket is ezen az oldalon, arra sem érdemesek, hogy beszéljünk róluk.

Fel kellene már mindenkinek fogni, olyan dolgok zajlottak/zajlanak egyes szomszédos országokban, amelyek Magyarországon egyetlen kormányzat alatt sem történtek 1990 óta. Senkit sem aláztak, hurcoltak meg úgy, mint Malina Hedviget, senkit sem zártak koncepciós per után börtönbe, mint a székely fiúkat, és így tovább.

Akik azt képzelik, hogy ma is toleránsabb, európaibb ország mondjuk két keleti és egy északi szomszédunk, azok tényleg elvesztek belpolitikai gyűlöletükben, vagy teljesen vakok.

Ps. Megpróbálom kikapcsolni a kommentelést erre a posztra - nem akarok ezen vitát. Ez a véleményem és kész. Ha a jövőben bármely politikai erőt a számra veszek ezt elfelejtve, akkor szóljanak és én kérek elnézést.”

Nyitókép: Mandiner/Mátrai Dávid

 


 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2023. augusztus 24. 18:42
Tűnődő arccal hallgatjuk a liberálisok álságos példálózását Szent István intelmeiről, amely szerint hasznos dolog befogadni az idegeneket, mert ettől is erősödik az ország. Azt „elfelejtik”, hogy ezek a befogadottak ezer év múlva magukkal vitték az ország kétharmadát, ötmillió magyarral együtt. De azért legyünk tekintettel a szomszéd népek érzékenységére.
catalina11
2023. augusztus 24. 18:40
Akik azt képzelik, hogy ma is toleránsabb, európaibb ország mondjuk két keleti és egy északi szomszédunk, azok tényleg elvesztek belpolitikai gyűlöletükben, vagy teljesen vakok." Liberálisok!
connorj
2023. augusztus 21. 19:00
Hibátlan okfejtés.
counter-revolution
2023. augusztus 21. 14:57
Gyemkó, az ukránnyaloncságod miatt olyan a kommentszekciód a Facebookon, amilyen. Ha nem szanálnád az ukránutálókat, tehát a magyarokat, de megtennéd a magyarellenes ukránimádókkal, akkor nem kellene erőlködnöd ilyen szánalmas bejegyzésekkel, te nyomorult fasz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!