Epilepsziás rohamot kapott az utas, nem állt meg a sofőr, meghalt

2023. szeptember 21. 16:49

A vádlott azonban az utasok kifejezett kérése ellenére sem hívott mentőt.

2023. szeptember 21. 16:49
null

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 52 éves dél-nógrádi férfi ellen, aki egy mikrobusz vezetőjeként nem hívott segítséget az epilepsziás rohamot kapó utasához, aki később meghalt. Az Ügyészség beszámolója szerint a vád alapján a vádlott 2019 őszén budapesti építkezésekre szállított munkásokat lakóhelyéről. 

 

Október 11-én délután már hazafelé tartottak, amikor az utasai „biofüves” cigarettát szívtak. Egyikük rosszul lett, az oldalára dőlt, remegett, hányt, rángatózott, majd hörögni kezdett és az eszméletét is elvesztette.

 

A rosszul lett utas testvére kérte a sofőrt, hogy hívjon orvost epilepsziás rohamot kapott fivéréhez, mivel az utasok mobiltelefonnal nem rendelkeztek, egy másik utas pedig arra kérte, hogy álljon meg és úgy hívjanak segítséget.

A vádlott azonban az utasok kifejezett kérése ellenére sem hívott mentőt, hanem a sértett édesanyjának otthonához szállította a rosszul lett férfit, aki ingatlanhoz érkezéskor már magatehetetlenül feküdt a mikrobusz középső üléssorán. Bevitték őt a házba, de ekkor már nem reagált semmire, aki kihívott mentők pedig már csak a beteg halálát tudták megállapítani.

A vádlott a veszélyhelyzetre utaló rendkívüli körülmények ellenére sem személyesen, sem telefonon nem nyújtott segítséget a kialakult epilepsziás rohama miatt közvetlen életveszélyben lévő férfinak, ezért az ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat ellene, és felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Nyitókép: Ügyészség

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nedudgi
2023. szeptember 22. 09:42
Valamilyen szinten megértem a sofőrt. Ha az a beherbálozott tag nem az autóban, hanem a Ferenciek terén lett volna rosszul, ott se kapott volna több segítséget.
konyvtaros-0
2023. szeptember 21. 21:17
Vegrehajthato szabadsagvesztes lenne aranyos a sofor tettevel.
Obsitos Technikus
2023. szeptember 21. 20:43
Egy drogos patkány beledöglött a hülyeségébe. És a sofőrt fogják beperelni...
5m007h 0p3ra70r
2023. szeptember 21. 19:34
A tényszerűség kedvéért azért foglaljuk ösze: a narkós cigányok száma egyel csökkent.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!