Embertelenség és igazságtalanság

2023. október 06. 09:35

Ez az állampárt bel- és külpolitikája.

2023. október 06. 09:35
Gelencsér Ferenc
Gelencsér Ferenc
Facebook

„Embertelenség és igazságtalanság – ez az állampárt bel-, és külpolitikája. A kormány tagjai hónapról hónapra mosolyogva, nevetgélve fognak kezet azokkal az orosz agresszorokkal, akiknek a parancsára és tudtával ukrán gyermekek százezreit hurcolják el hazájukból és kényszeradoptálnak Oroszországba.

Tisztázzuk, hogy ez a cselekedet, a Magyarország által is aláírt és elfogadott nemzetközi egyezmények alapján HÁBORÚS BŰNCSELEKMÉNY ÉS NÉPIRTÁS. Nem, ez nem túlzás, az 1948. december 9-én, hazánk által is elfogadott, nemzetközi egyezmény alapján egy csoport gyermekeinek más csoporthoz való erőszakos átvitele azzal a szándékkal, hogy egy 

nemzeti, etnikai, faji vagy vallási csoportot teljesen vagy részlegesen megsemmisítsenek, népirtásnak minősül.

Ebben az embertelen helyzetben minden szónak, cselekvésnek, még ha szimbolikus is, helye van. Ezért mi úgy döntöttünk, hogy a Momentum frakciója egy elvi kiállást, politikai javaslatot terjeszt az Országgyűlés elé, amiben a magyar nemzet képviselői egységesen elítélik az ukrajnai gyermekek erőszakos deportálását, és felszólítjuk a kormányt, tegye meg, amit tud, hogy a népirtás és deportálás bűnösei a Nemzetközi Büntetőbíróságon feleljenek a tetteikért.

Ezt a kiállást és vállalást az állampárt képviselői lesöpörték az asztalról, 

az Országgyűlés külügyi bizottsága még tárgysorozatba sem vette az erről szóló javaslatunkat. Ezek után is támogatják tehát azt, hogy az állampárt kormányának tagjai tovább mosolyogjanak fotókon és kitüntetéseket fogadjanak el azoktól az oroszországi politikusoktól, akiknek tudtával és parancsára az orosz katonák ukrán gyerekeket deportálnak és magyar nemzetiségű katonákat ölnek meg.”

Fotó: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mai nap
2023. december 23. 21:22
Isten óvja azt az államot, amelyikben ez a figura államférfi.
Kanmacska
2023. november 10. 17:34
A magyar nemzetiségű katonák - sajnos - ukrán egyenruhában vannak. Az Oroszországba átvitt gyerekek meg oroszok.
Mátyás01
2023. október 07. 13:51
"nemzeti, etnikai, faji vagy vallási csoportot teljesen vagy részlegesen megsemmisítsenek, népirtásnak minősül." Csakhogy az ukrán az nem külön nemzet, etnikum, faj (a faj az az ember, inkább fajta, rassz, de mindegy), vagy vallási csoport? Az Ukrán Orosz-Lengyel keverék, mint ahogy a nyelvük is. A mai Ukrajna pedig Oroszország történelmi része, ahol többek között több millió színtiszta Orosz is lakik. Ukrajnában 10 évvel ezelőtt még mindenki oroszul beszélt, amíg a háttérhatalom be nem tette a lábát és fel nem korbácsolta, a minden alap nélküli, hamis Ukrán nemzeti érzelmeket.
balbako_
2023. október 07. 06:22
Gerencsér újabb "értelmetlen küzdelme az értelemmel" (Orbán Viktor)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!