„Magyarnak lenni jó!” – Orbán Viktor gratulált Marco Rossinak a magyar állampolgársághoz!

2023. október 03. 20:04

A miniszterelnök is köszöntötte a magyar válogatott szövetségi kapitányát.

2023. október 03. 20:04

Magyarnak lenni jó!” – így gratulált Marco Rossinak Orbán Viktor miniszterelnök ahhoz, hogy immár hivatalosan is magyar állampolgár a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya.

Ahogy arról portálunk is beszámolt, Marco Rossi kedden délután letette a magyar állampolgársági esküt, és így átvehette Novák Katalin köztársasági elnöktől a hivatalos honosítási okiratot.

Rossi mellett magyar állampolgár lett Cosimo Inguscio, a magyar válogatott másodedzője is, akinek szintén gratulált a miniszterelnök.

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala 

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ergit
2023. október 04. 08:32
Voltam Velence közelében egy kis étteremben. kértem egy pikoló sört olaszul. A felszolgálónőnek kivirult az arca, annyira jól esett neki pár olasz szó! De sajnos aztán elszomorodott, amikor megtudta, hogy nem tudok tobbet olaszul. Biztos szívesen beszélgetett volna velem... :)
Kormánypárti2
2023. október 04. 07:53
Én örülök neki több ok miatt is. Ebből az egyik hogy Rossi egy nagyon jó ember, aki már embersége alapján is méltó a magyar állampolgárságra. A másik, hogy így talán az olaszok is megtanulják hogy hol van Magyarország, mert bár épp csak közös határunk nincs az olaszokkal, mégis vannak olaszok akik nem tudják. Pár éve nem is a csizmán, hanem csak Goriziában, megkérdezték a vendéglőben hogy honnan jöttünk, ám az angol, majd olasz válasz után is csak pislogtak hogy az hol is lehet.
balbako_
2023. október 04. 05:12
Külön öröm számomra, de tán úgy is fogalmazhatok, hogy számunkra, hogy a Mester hosszú évek itthoni eredményes sportedzői munkája után döntött úgy, hogy második hazájának választja országunkat. Teszi úgy, hogy dúsgazdag olajországok megvennék csillagászati áron.
Szutykok
2023. október 04. 02:26
Hehehehe..:DD Brüsszel szerint nincs döntés a magyar EU-s pénzekről, és alku sincs Ukrajnával kapcsolatban Vera Jourová reagált arra, hogy Financial Times szerint Brüsszel feloldhatja az EU-s pénzek egy részének befagyasztását, cserébe Ukrajna támogatását kérik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!