Mutatjuk, eddig kik jelentették be, hogy indulnak a főpolgármesteri székért!

2023. október 30. 17:59

A jelenlegi főpolgármester egy, a Gulyás Mártonnak adott interjújában kijelentette, az összes ellenzéki párt „partnerséget vállal az újraválasztásában”, azóta viszont kiderült, ez koránt sincs így.

2023. október 30. 17:59
null

Mint, ahogy arról mi is beszámoltunk a Mandineren, Karácsony Gergely az elmúlt hónapokban már többször egyértelművé tette, hogy történjen bármi, ő akkor is elindul a jövő évi főpolgármester-választáson, azonban mindig hozzátette, nagyon bízik benne, hogy ehhez elnyeri az ellenzéki pártok támogatását is. S noha Gulyás Márton Partizán-interjújában kijelentette, az összes ellenzéki párt „partnerséget vállal az újraválasztásában”, azért azóta kiderült, ez koránt sincs így.

Az ellenzék tagjai ugyanis nem, vagy csak óvatosan nyilvánultak meg a kérdést illetően, a legerősebb ellenzéki párt, a DK elnöke pedig nem rég nem éppen támogatólag nyilatkozott a jelenlegi főpolgármesterről. Gyurcsány Ferenc akkor kijelentette, a főpolgármester nem teljesíti a hazafias kötelességét: szerinte nem beszélni kell a szabad városokról, hanem tennie kellene az önkény hatalmával, a mai kormánnyal szemben, 

Budapest szervezett politikai közössége lehetne egy szabad Magyarország megteremtésének az indulópontja.

Ungár Péternek, az LMP társelnökének is számos problémája volt/van Karácsonnyal: nem tartja például elég határozottnak. Lapunk megkeresésére korábban azt írták, Karácsony Gergely kommunikációjával ellentétben ők még nem hozták meg a döntésüket, hogy önálló jelöltet indítanak vagy más párt jelöltjét támogatják a főpolgármester-választáson. 

Ezt is ajánljuk a témában

Bemutatta főpolgármester-jelöltjét a Mi Hazánk

Azt is megírtuk, hogy a Mi Hazánk is ringbe száll a főpolgármesteri székért. Dr. Grundtner András, 51 éves jogász, a Mi Hazánk fővárosi alelnöke küzd majd a fővárosi vezetői székért a jövő évi önkormányzati választáson.

Karácsony Gergely alkalmatlan, autósellenes ámokfutásba kezdett, és éppen tönkre teszi a főváros közlekedését, de romlik a közbiztonság helyzete, és közben a társasházak is támadás alatt állnak. Elkészítettük a Budapest Programunkat, amely sok más probléma és téma mellett a fentiekre is válaszokat ad majd” – fogalmazott a párt.

Ezután újabb politikus jelentette be, hogy indul a főpolgármesteri tisztségért. Közösségi oldalán jelentett be Szabó Bálint volt szegedi önkormányzati képviselő, hogy ő is elindul jövőre Budapesten a főpolgármester választáson. 

A politikus szerint Magyarországon a miniszterelnökkel szemben már csak a főpolgármesteri tisztség vehető komolyan.

Szabó szerint viszont a mostani városvezetés visszaélt ezzel a lehetőséggel. Szerinte az ellenzékieknek olyan vezetőre van szüksége akivel, ha kimennek az utcára, akkor „visszafoglalja velük Budától Pesten át, ha kell, Veszprémet és Zalaegerszeget is”.

Ezt is ajánljuk a témában

A Fidesz-KDNP jelöltjének kilétét egyelőre homály fedi. 

Fürjes Balázs lapunknak például e kérdésre azt felelte: „A főpolgármester-jelöltségről mindig is azt gondoltam, hogy nem én lennék a legjobb”.

Hozzátette: „Tarlós Istvánnal és Vitézy Dáviddal közösen örömmel vállaltam részt Budapest építésében, amikor erre volt lehetőség. Most nincs. A háborús infláció és az energiaválság, a növekedés külső okokból történő megtorpanása miatt most nincs forrás Budapest átfogó fejlesztésére. Másra kell a pénz. De lesz ez még másképp.”

Emlékezetes, hogy korábban Tarlós István volt főpolgármester is megszólalt az ügyben: „Nem az én dolgom eldönteni, hogy négy év múlva ki legyen a konzervatív oldal főpolgármester-jelöltje, de ha engem kérdeznek, akkor két-három embert látok. 

Ha a megválaszthatóság a fő kritérium, és a fejlődőképesség, amiről évek alatt tanúbizonyságot adott, akkor egy fiatal hölgyet tartanék a legalkalmasabbnak

 – mondta a korábbi városvezető akkor. Konkrét nevet nem említett – bár elég jól jól körülírta Szentkirályi Alexandra korábbi főpolgármester-helyettest, jelenlegi kormányszóvivőt.

Kubatov Gábor is megnyilvánult a témát illetően, az Indexnek adott interjúban úgy fogalmazott, „legalább nyolc olyan embert tudok, aki egyébként megfelelő kihívója lenne”, neveket azonban nem árult el.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Szeged365/Mandiner/Mi Hazánk weboldal montázs

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
urban63
2023. november 02. 20:42
Egyik kutya, másik eb, a harmadik pincsi.... Végünk van!
urban63
2023. november 02. 20:40
Ezek milyen várost vezettek, vagy csak nyikhaj politikusok? Város tervező mérnökök, gözgazdászok, vásárolható puhányok? Ennyire futja a túloldalon! Ez borzasztó!
Obsitos Technikus
2023. október 30. 20:09
Kemény csapat érlelődik a túlparton :-DDD
Interista
2023. október 30. 20:03
Mi Hazánk jelöltje abból a szempontból jó lehet, hogy nem lesznek szivárványos padok a fővárosban. Balosokat tuti megütné a guta. Már csak ezért is megérné.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!