Megkezdődik Pankotai Lili pere egykori iskolája ellen

2023. november 22. 20:00

A trágárkodásairól elhíresült diáklány személyiségi jogainak megsértése miatt perelte be a pécsi ciszterci gimnáziumot, mégpedig a TASZ segítségével.

2023. november 22. 20:00
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Úgynevezett perfelvételi tárgyalással csütörtökön elkezdődik a Pécsi Törvényszéken az a per, amelyet Pankotai Lili kezdeményezett a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) segítségével volt iskolája, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium ellen, személyiségi jogainak állítólagos megsértése miatt.

A ma már a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium tanulója még 2022-ben hagyta ott pécsi intézményt – az október 23-i, botrányos fővárosi fellépése után nem sokkal. Itt a tanártüntetésnek nevezett, valójában kormányellenes megmozduláson mondta el azt a trágárságokkal teletűzdelt slam poetry-jét, amely sokaknál kiverte a biztosítékot.   

A pécsi gimnázium igazgatója, Nyisztor Zsolt Pankotai fellépésének másnapján közölte, hogy bár tiszteletben tartják a szabad véleménynyilvánítást, a középiskola elhatárolódik a felszólalástól.

Pankotai egy évvel ezelőtt döntött úgy, otthagyja a pécsi gimnáziumot, majd idén januárban bejelentette, hogy a TASZ segítségével beperli volt iskoláját

mert az eset után „lényegében ellehetetlenítették ottmaradását”. Mint akkor mondta, a perindítást figyelemfelhívásnak szánta, hogy „a többi iskola, vezetőség, tankerület észrevegye, nem mindent engedhetnek meg maguknak, és a tetteiknek következményük van”.

Az ellenzék által dédelgetett diáklány azóta rendszeres résztvevője és fellépője különböző megmozdulásoknak, fórumoknak, kvázi ellenzéki celeb lett belőle, akit leginkább a Momentum foglalkoztat. 

Pankotai ott volt és hergelte a tömeget a Karmelitánál kezdeményezett tüntetéseken, amiért gyülekezési joggal való visszaélés szabálysértés miatt 150 ezer forintra büntette őt a rendőrség

A momentumos Donáth Anna még Brüsszelbe is kivitte, hogy együtt panaszkodjanak Vera Jourovának az elviselhetetlen magyarországi állapotokról. Legutóbb a baloldali párt uniós konferenciáján is részt vett, ott már szinte szakértőként adott elő Pankotai Lili, azt ecsetelve, hogy mi a baj a magyar oktatással. 

Visszatérve a bírósági eljárásra, a perfelvételi szakban a keresetlevelek értékelés után a jogvita kereteinek a meghatározása történik. Ebben a szakban a bíróság perfelvételi tárgyalást tarthat, amit most meg is tesz. Ezek után következhet az érdemi tárgyalási szak, a bizonyítás lefolytatásával, majd a döntés meghozatalával.

Nyitókép: Pankotai Lili az egyik ellenzéki tüntetésen (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Welszibard
2023. november 23. 21:11
Trágárka! Álszent és hazug: miért ment egyházi gimnáziumba ha nem vallásos? Azért, hogy szórakozzon a tanárokkal? Az egész családja ilyen, közismertek apja nyomdafestéket nem tűrő korábbi facebook bejegyzései. És még ennek az óbégató, iskolából kimaradtnak ordító egérnek van képe másokat perelni? Először nézzen tükörbe.
Srptk
2023. november 23. 17:42
Az osztálytalálkozók sztárja!
KBA98
2023. november 23. 17:06
Egy primitív csaj, akit beszipkázott a libsi kongliomerátum!
Ammama
2023. november 23. 15:15
Gondolom, megkapja a legrafkósabb ügyvédet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!