Orbán Ráhel: A mesterséges intelligencia kétélű fegyver

2023. november 10. 07:01

A BDPST Koncept ügyvezetője szerint a mesterséges intelligencia nagyban segíti a szállodák munkáját, de továbbra is nagy szükség van az emberek szakértelmére.

2023. november 10. 07:01

Orbán Ráhel a Brand Festivalon megtartott előadásában a Vörösmarty téren hamarosan nyíló Dorothea Hotel Budapest Autograph Collection „guest journey”-jét bemutatva a mesterséges intelligencia szerepéről beszélt a revenue management és a turizmus területén – számol be a turismus.com.

„Az MI egy kétélű fegyver”

A BDPST Koncept ügyvezetője beszédében elmondta, a mesterséges intelligencia nem helyettesíti teljesen az embereket a szállodaiparban, ugyanakkor nagyban megkönnyíti a munkát, ezért egy hibrid megoldást kell keresni.

Orbán Ráhel hangsúlyozta, a mesterséges intelligencia évek óta segíti a nagyobb szállodák munkáját. A legismertebb terület, ahol az MI évek óta jelen van, a revenue management, ahol a szoftverek a legjobb árak érvényesítését és a személyre szabott ajánlatok készítését támogatják, így segítve a profit maximalizálását és a rendelkezésre álló szobák kihasználásának optimalizálását.

Hozzátette, bár a BDPST új szállodájában csak háttértámogatóként működik a szerver, Japánban viszont már van már olyan hotel, ahol az emberi erőforrás helyettesítésére használják a mesterséges intelligenciát. Mint Orbán Ráhel hangsúlyozta:

az MI egy kétélű fegyver, és működésének sikeressége továbbra is az emberek hozzáértésén múlik.

Nyitókép:  BDPST Koncept

 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. november 17. 12:22
Kicsit most a lónak azon az oldalán ülünk, ahol amit eddig szoftvernek hívtunk, azt most már MI-nek nevezzük. A dinamikus árazás kb a fapados repülőjáratok létezése óta létezik (20+ éve), előtte meg simán kereslet-kínálatnak és Marshall-keresztnek hívták. Kétségtelenül sokat finomodott a technológia, de itt csak anyi történt, hogy órisái adatcsaomagokat feldolgozva ad árat a rendszer és sokkal több paramétert tud figyelembe venni.
pandalala
2023. november 16. 13:10
:-D látom, még mindig halvány lila fogalmatok sincs az AI-ről (MI-ről) ....
istvanpeter
2023. november 10. 13:32
De egyáltalán nincsen szó semmiféle intelligenciáról, csupán irdatlan nagy kapacitású számítógépek léteznek, amelyek hitetlen információfeldolgozási sebességre képesek, s mindez azt a benyomást kelti mintha okosabbak lennének az embernél, pedig csak azt csinálják, amit az ember mond nekik. Viszont a kvázi mesterséges intelligencia misztifikálása és hiszterizálása alapvetően elősegíti a digitális világrabszolga birodalom létrehozását és az egyén saját identitásából történő kiforgatását és ellenőrzését.
Novicsok-5
2023. november 10. 10:23
Mi a picsa? Ez is szakértővé avanzsált? Röhej.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!