Öt pont, amit tudnia kell a szuverenitásvédelmi törvénycsomagról

2023. november 21. 22:34

Kedden este került fel a parlament honlapjára a tervezet.

2023. november 21. 22:34
null

Amint azt a Mandiner megírta, Kocsis Máté a Facebook-oldalán bejelentette, hogy a parlament elé került a szuverenitásvédelmi törvény. A Fidesz frakcióvezetője a posztjában azt írta, „mindenki előtt ismert, hogy 2022-ben kívülről akarták befolyásolni a parlamenti választásokat Magyarországon. A baloldali politikusok a törvényeket kijátszva külföldi szervezetektől pénzt fogadtak el, és abból akartak hatalomra kerülni”.

 Ezzel kockára tették hazánk szuverenitását, de ennek a jelenlegi szabályok miatt nem lehetett komolyabb következménye”. 

– jegyezte meg. 

A tervezet legérdekesebb pontjai

  1. létrejön a Szuverenitásvédelmi Hivatal
  2. aki tiltott külföldi támogatást vagy e tilalom kijátszása érdekében a tiltott külföldi támogatás eredetét leplező megállapodásból származó vagyoni előnyt használ fel, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő
  3. a választói akarat tiltott befolyásolása bűncselekmény elkövetőjét el kell tiltani attól, hogy bármely civil szervezetben felelős személy és pártban vezető tisztségviselő legyen
  4. A titkosszolgálatok is segítik a Szuverenitásvédemi hivatal munkáját
  5. Az új hivatal blokkolná a külföldi befolyásolást

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. december 01. 01:54
Orbanisztán épül-szépül…🤮🤮🤮
lájkbajnok
2023. november 22. 11:37
„A VÁLASZTÓI AKARAT TILTOTT BEFOLYÁSOLÁSA BŰNCSELEKMÉNY” Fú, vazz. Erre már Rákosi is csettintene.
alexandrosz-2
2023. november 22. 09:31
A nagy garral megalkotott semmiről azt érdemes tudni, hogy a zsidó bankárok, a moszados titkosszolgálatok, a pintér szemkilövői, polt vérügyészei két éve nem találják se a pénztárosokat, se a fiókvezetőket, se a CIA pénzeket befizetőket, se a CIA pénzeket felvevőket, átutalókat. Pont, ahogy a tucatnyi antifát se, akik magyarokat vertek félholtra judapest utcáin. Pont, ahogy a gyermekvédelmi törvényt telibe szarókat se, akik a Nemzeti múzeumot is a saját propagandájukra használják judapest és pécs közterületei és könyvesboltjai mellett Azt érdemes tudni, hogy a CEU még mindig judapesten pusztít, soros ügynökeivel együtt, akiket milliárdokkal pénzelnek év/év. Azt érdemes tudni, hogy a vétótlan köpcös geci emberei ott ülnek az eu bizottságaiban, sóhivatalaiban és megszavaznak bármit, akárcsak a vétótlan főnökük: ursulát, borellt, 7 éves költségvetést, COVID hitelt, ukránoknak pénzt, paripát, fegyvert. Azt kell figyelni amit csinálnak, nem azt, amit hazudoznak!
Mr.Woof
2023. november 22. 09:15
akkor végre nyíltan kimondva is megérkezünk a kommunizmusba
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!