Joggal nem érdekli a magyar választókat a magyar politika

2023. december 18. 15:18

Az egyetlen, akinek volt valaha érdemben víziója, Karácsony Gergely.

2023. december 18. 15:18
Lehoczki Noémi
Lehoczki Noémi
Mérce

„Az utóbbi idők egyetlen innovációja, hogy az ellenzék egyes részei újra felfedezték maguknak a szociáldemokráciát. Azonban a hagyományos értelemben vett szociáldemokrácia összeegyeztethetetlen a manapság szintén divatos »politikai közösségek« logikájával: egyik a saját embereit akarja helyzetbe hozni, a másik osztály alapon szerveződik. A XIX. század végi, XX. század eleji szociáldemokrácia nem egyszerűen baloldali politikusok lobbicsoportja volt az egyenlőbb újraelosztásért, hanem olyan párt, amely önsegélyező intézményrendszere állam volt az államban, szorosan összekapcsolódott a szakszervezetiséggel, és amely minden dolgozót érdekeltté akart tenni a szocializmus sikerében, »politikai közösségtől« függetlenül. De még a jobboldalon sem egymásért lobbizó, zárt közösséget jelentett eredetileg a »politikai közösség«, hanem szinonimája volt például a nemzetközösségnek…

Az egyetlen, akinek volt valaha érdemben víziója, Karácsony Gergely. A Karácsony-stratégia lényege, hogy a korruptak élére kell állni, és a korruptak élén kell fokozatos változásokat elérni. Ez valahol még tisztelendő is – nem lehetett könnyű végigülni akár egyetlen ülést is az MSZP-s Tóth Csabával azért, hogy Zuglóban legyen minimáljövedelem, és az egyre DK-sodó közgyűlés szorításában sem lehet öröm főpolgármesternek lenni.

Karácsony Gergely valószínűleg újra megnyeri a választásokat. Így legyen. Lelkesedni azért nehéz érte. Talán egyszer lesz lehetőség olyan baloldali politikát is művelni, ami nincs az ellenzéki tanult tehetetlenség fogságában…”

***

Kapcsolódó vélemény

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jooeee
2023. december 19. 20:41
A hülyéket nyilván nem érdekli, de azoknak lehet mondani bármit az sem fogja őket érdekelni.
megmond6tom
2023. december 19. 14:24
"Az egyetlen, akinek volt valaha érdemben víziója, Karácsony Gergely." Nab@szki, eddig volt érdemes olvasni. Amúgy ki ez a retek...?
nempolitizalok-0
2023. december 19. 13:58
Ez a Noémi vagy nagyon ostoba, vagy iszonyúan smúzol. Szar állása lehet.
Phm045
2023. december 19. 10:51
Ez egy komplett barom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!