Megszületett az ítélet: ennyi évet kapott a József körúti gázoló!

2023. december 13. 17:26

Az ittas állapotú férfi egy villamosmegállóban várakozó fiatal nő halálát okozta.

2023. december 13. 17:26

Öt év börtönbüntetésre ítélte a József körúti gázolóként ismert férfit első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt – tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék szerdán az MTI-t. A bíróság egyúttal végleges hatállyal eltiltotta a vádlottat a közúti járművezetéstől – tartalmazza a közlemény. Mint ismert, a férfi február 19-én hajnali 2 óra körül ittas állapotban, a megengedett sebességet túllépve haladt autójával a budapesti József körúton, a Blaha Lujza tér irányába. Az ittasság miatt elaludt a volán mögött, ezért a gépkocsi az út bal oldalán található villamosmegálló járdaszigetének ütközött és a villamosra váró emberek közé rohant.   

A baleset következtében a villamosmegállóban várakozó egyik fiatal nő a helyszínen meghalt.  

Az előkészítő ülésen a terhelt beismerte bűnösségét és lemondott a jogáról a tárgyaláshoz. Indokolásában a bíróság utalt arra, az eset elvezethet ahhoz, hogy változzon az ittas vezetés társadalmi megítélése. Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyészség súlyosításért, a védő enyhítésért fellebbezett. A bíróság döntése szerint a vádlott a másodfokú eljárás befejezéséig letartóztatásban marad – olvasható a közleményben.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Nyitókép: Metropol

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2023. december 13. 23:09
miért nem 50 év jár ilyenért??? kurva anyátok!!!
bakafant-28
2023. december 13. 19:20
Érzékenyített bírók,egy fiatal élet,részeg elkövető,garantált harmadolás....SZÉGYEN!
Phm045
2023. december 13. 18:28
Akasztani kellett volna........
Salitis
2023. december 13. 18:08
Én a szülőkre bíznám a büntetést....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!