Nyugaton a helyzet

2023. december 18. 14:14

Figyeljétek meg, csak ki kell várni: Orbán Viktornak már megint igaza lesz.

2023. december 18. 14:14
null
Demeter Szilárd
Demeter Szilárd
Vendégszerző

A decemberi brüsszeli csúcs után olvasgatom a politikusi nyilatkozatokat, a nyugati média keretezését és értelmezését, és egyre inkább meggyőződéssé kezd válni bennem a sejtés: a nyugati politikusok azért haragszanak Orbán Viktorra, mert ugyanazt gondolják, ugyanazt szeretnék mondani és tenni, mint a magyar miniszterelnök - csak nem merik. És nem a választóiktól rettegnek, hanem a médiától. Médiadiktatúrában élnek szegények, jobban félnek egy tweettől, mint az őshonos európai polgárok összességétől. 

A magyar miniszterelnök politikája az a tükör, ami folyamatosan mutatja a nyugati királyok meztelenségét. És nem túl okosan ahelyett, hogy felvérteznék magukat, inkább a tükröt akarják összetörni. Ebben egyébként partner a nyugati média is, még akkor is, ha „az annál rosszabb a tényeknek” újságírói gyakorlatát az abszurdumig kell fokozniuk. Don’t look up! Ráadásul politikusként elég frusztráló lehet érezni, hogy itt van egy politikus a keleti gyarmatokról, akit a választóik szívesebben látnának az ő helyükön. Figyeljétek meg, csak ki kell várni: Orbán Viktornak már megint igaza lesz.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ez D-dúr és e-moll
2023. december 18. 22:30 Szerkesztve
"Doktor Doktorovics ---> Ez D-dúr és e-moll 2023. december 18. 22:14 egyszer szeretnék végre gratulálni, amiért rendszeresen itt baszod el az estéid olyan kommentek írásával, amik az égvilágon senkit semmiben nem befolyásolnak" Kommentet nem azért ír az ember, hogy befolyásoljon másokat (én legalábbis soha nem azért írtam), hanem azért, mert kíváncsi mások véleményére is. A sajátját ugyanis jól ismeri, azt fölösleges volna leírnia, ellenben a reakciókból információkhoz juthat hozzá és következtetéseket vonhat le. Vagy húsz éve fórumozgatok, internetezgetek és nagyon sokat tanultam belőle (bár az elmúlt kb. tíz évben folyamatosan egyre durvábban lerohad a kommentviták színvonala, maholnap már valóban teljesen értelmetlen lesz időt-energiát vesztegetni ezekre).
Ez D-dúr és e-moll
2023. december 18. 22:19
"robertdenyiro ---> Ez D-dúr és e-moll 2023. december 18. 21:23 • Szerkesztve Nagyon rosszul hazudsz. Mondhatnánk úgy is: pont olyan igénytelenül és pofátlanul hazudsz, mint a libnácik..." Vajon, mit hazudhattam? Majd ha kitalálod, elárulhatod nekem is!
Ez D-dúr és e-moll
2023. december 18. 20:00
"Vizi369 ---> Ez D-dúr és e-moll 2023. december 18. 17:55 Ők a választók, szarházi, bezzeg ha ballibsikre szavaznának akkor mindjárt felvilágosult polgárok lennének igaz te idióta." Ők nem a választók, hanem azok egy része. A Fideszre a legutóbbi választásokon a szavazók 37%-a szavazott, tehát még csak nem is a többségük. Egyébként pedig a Fidesz annak köszönheti hatalmát, hogy a balos szavazók igen tekintélyes része rájuk szavaz, úgyhogy nem én vagyok ballibsifelszopó, hanem a Fidesz.
Ez D-dúr és e-moll
2023. december 18. 19:19
"Lombi ---> johannluipigus 2023. december 18. 18:33 Ez egy sznob egoista barom. Fogalma sincs róla mit beszél. Annyira fényezné saját magát, hogy teljesen hülyét is csinál saját magából. johannluipigus ---> Lombi 2023. december 18. 18:36 Igazad van egy hülye. A néhai Counter állatra emlékezret, de az volt annyira intelligens, hogy tudta, mikor kell visszavonulót fújnia." Két proli összehajol. :-) Látjátok, ti látványosan panelprolik vagytok, majd szétvet benneteket a proletáröntudat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!