Több ezer OTP-Simple fiókot törtek fel adattolvajok

2023. december 06. 10:55

A bank szerint nem történt anyagi kár.

2023. december 06. 10:55

Kedd este adathalászok több OTP-Simple fiókot is feltörtek. A beszámolók szerint a felhasználók arról kaptak üzenetet, hogy a fiókjukhoz rendelt e-mail címüket megváltoztatták.

A bank kiemelte, hogy az alkalmazásban rögzített bankkártyák CVC kódjainak hiányában

az elkövetők nem tudtak fizetéseket indítani

a feltört fiókokkal. A Simple az érintett fiókokat haladéktalanul blokkolta, a helyreállításról és a szükséges tájékoztatásról hamarosan gondoskodnak – állt a közleményben.

Az OTP a telex megkeresésére közölte, hogy az adathalászok, más nem OTP-s felületeken megszerzett felhasználónév/jelszó kombinációkkal robotizált módszerrel törték fel a fiókokat.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Getty Images /  Andrew Brookes

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
salmonella
2024. március 25. 07:53
Mindenütt agitálnak, hogy mentsük le a kártya adatokat a későbbi kényelmes vásárlásért. Ha valaki olyan idióta, hogy nem képes beírni azt a pár adatot fizetéskor, az megérdemli, hogy meghekkeljék.
Osztap_Bender
2023. december 06. 17:42
Meddig kell még ezt a kiszabott, állandóan felugró lóf.szt nézegetnem, metéltek?
Osztap_Bender
2023. december 06. 17:40
Amikor nem használod a kurva bankkártyádat, azonnal függeszd fel (tiltsd le) a használatát a bank mobilalkalmazásában vagy a bank honlapján. Így nem érhet meglepetés csak akkor, ha bank internetszolgáltatását is feltörték és látják a fiókodat. Ezért jó, ha pénzedet otthon tartod biztonságban. Vannak erre kiváló módszerek.
Beszélgető
2023. december 06. 13:20
OTP Otthon Tartsa Pénzét
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!