A Magyar Nemzetnek elárulták, hogy mit vizsgál a Kehi a hídpénzbotrány ügyében

2024. január 31. 10:30

Az ellenőrzés keretében többek között a közpénzek felhasználásának vizsgálatára kerül sor, tájékoztatott a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal.

2024. január 31. 10:30

A Magyar Nemzet megkeresésére a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal megerősítette, hogy Tényi István közérdekű bejelentése alapján 

elindították a vizsgálatot a Lánchíd túlárazott, utóbb gyanússá vált felújítása kapcsán. 

Válaszukban az áll: „a kormányzati ellenőrzés keretében a közpénzek felhasználása, valamint a nemzeti vagyonnal való gazdálkodás szabályszerűségének, gazdaságosságának és hatékonyságának vizsgálatára kerül sor.”

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a bejelentő egyebek mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy a Vig Mór-féle számlagyár ügyében folyamatban levő nyomozás nyilvánosságra került részletei alapján olyan bűncselekmények is megvalósulhattak a Lánchíd munkálataival összefüggésben, mint a vesztegetés, a sikkasztás, valamint a hűtlen kezelés.

A Karácsony Gergely stábja által kiírt, új tendert megelőzően napvilágot láttak éles kritikák a Széchenyi lánchíd felújításával kapcsolatban. Ezek egyike például a projekt összköltségére vonatkozott. Ugyan az átkelő felújítására vonatkozó közbeszerzést másodjára is az A-Híd nyerte el, a még a Tarlós István főpolgármestersége idején beadott ajánlatuk kedvezőbb feltételekkel lett győztes. A már a baloldali városvezetés idején keletkezett ajánlatukban ötmilliárd forinttal drágábban vállalták el a Lánchíd rekonstrukcióját. A 23 százalékos áremelkedés mellett megváltoztak más fontos szerződéses feltételek is: a Tarlós alatt lezárt tenderhez képest majdnem hatvanszorosára, 4,2 milliárd forintra emelték a kivitelezőnek járó előleget, miközben a céget terhelő kötbért megfelezték. Így lett bruttó 21,8 milliárdból 26,75 milliárd.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Facebook

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. január 31. 16:38
A MÜANYAG LAKAT ROHADJON RÁJUK!!!!!!!!!!!!!!!
FeketeFehér
2024. január 31. 14:00
Szánalmasan szar bulvárfos lett a mandiner.
o1gtolvaj
2024. január 31. 13:27
A cseledseg ebbol fog elni a valasztasokig. Utana meg jon a nagy semmi.
Grogu
2024. január 31. 13:01
Tegyenek feljelentést és PP bácsi biztos intézkedik majd! Ha ilyen biztos a sikkasztás, hogyhogy nincs semmi nyomozás/eredmény/bizonyíték?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!