Ekkorra várja a NATO-főtitkár a svéd csatlakozás magyar ratifikációját

2024. január 26. 12:27

Jens Stoltenberg szerint a skandináv ország belépése az egész szövetséget erősebbé teszi.

2024. január 26. 12:27
null

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár arra számít, hogy Magyarország február végén ratifikálja Svédország NATO-tagságát – ezt maga a főtitkár nyilatkozta Brüsszelben újságíróknak pénteken. Stoltenberg – aki Milojko Spajic montenegrói miniszterelnökkel folytatott megbeszélést a katonai szövetség brüsszeli székházában – kérdésre válaszolva kiemelte: arra számít, hogy 

Ezt is ajánljuk a témában

a magyar parlament ratifikálja Svédországnak a katonai szövetséghez való csatlakozását, amint február végén újra összeül. 

Kijelentette: Svédország belépése a NATO-ba az egész szövetséget erősebbé teszi. A főtitkár továbbá megköszönte Recep Tayyip Erdogan török elnöknek, hogy aláírta a Svédország NATO-csatlakozásáról szóló ratifikációs okmányt, majd hangsúlyozta: „várom a ratifikálást Magyarország részéről, amint a parlament újra összeül”. Svédország – Finnországgal együtt – 2022 májusában, Oroszország Ukrajna elleni háborújának megkezdését követően kérte felvételét a NATO-ba.

(MTI)

Nyitókép: Getty Images/Omar Havana

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
goldie-2
2024. január 26. 20:15
Ez a stoltenberg igazi, szélesvállú katonaember.
miki1955
2024. január 26. 16:41
Egy olyan Svédországnak (meg Ukrajnának) semmi keresni valója nincs a NATO-ban, ahol Magyarország is tag. A svédek miniszterelnöke még bocsánatot sem hajlandó kérni azokért a sértegetésekért, amelyeket egyes svéd politikusok megengedtek maguknak velünk (leendő szövetségesükkel) szemben. Ezer éves történelmünkben számtalan olyan eset volt, amikor legfőbb szövetségesünk elárult bennünket (legutóbb Ausztria 1918-ban). Mi szükségünk olyan "szövetségesekre" (Svédország, Ukrajna), amelyek gátlástalanul arrogáns hangnemben beszélnek rólunk-velünk, meg összevissza hazudoznak? Addig, amíg pénzt tudnak kihúzni a zsebünkből, addig jók vagyunk nekik? Majd éppen ők sietnének katonailag segíteni?! Remélem e két alja társaság még jó ideig nem lesz NATO-tag...
Gabesz21
2024. január 26. 14:49
Most már két helytartója van Magyarországnak: Présember és Stoltember.
robertdenyiro
2024. január 26. 14:28
Azért picsog ennyit a norvég fasz mert ettől függ a bónusza amit a lezárt nato-bővítés után fizetnek ki neki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!