Ha volna pillanat, amikor elő lehetne venni a szlovák-magyar kettős állampolgárság ügyét, akkor az most lenne

2024. január 18. 13:33

Természetesen Orbán Viktor nem veti fel ezeket az érveket.

2024. január 18. 13:33
Parászka Boróka
Parászka Boróka
Facebook

„Ha volna pillanat, amikor elő lehetne venni a szlovák-magyar kettős állampolgárság ügyét, és komolyan lehetne venni, hogy a magyar kormány tényleg védi a határon túli magyarok érdekeit – akkor az most lenne. Most, amikor állítólag történelmi csúcson vannak a szlovák-magyar diplomáciai viszonyok. Most megbeszélhetné a két, egymás vállát sűrűn veregető miniszterelnök, hogy miért lenne fontos a szlovákiai magyarok számára a magyar állampolgárság. Orbán Viktor elmondhatná az érveket ehhez. Robert Fico pedig ledolgozhatná  a magyarellenes politikai működésének rossz emlékét azzal, hogy ezeket az érveket meghallgatja és komolyan veszi.

Természetesen Orbán Viktor nem veti fel ezeket az érveket. 

Robert Fico nem hallgatja meg a fel nem vetett érveket. Mert egyik félnek sem érdeke felmelegíteni a döglött aknát (hogy tobzódjak így a nem tudom hányadik kávé után a képzavarokban). Vagy nincs a magyar kormánynak tulajdonképpen érve a NER alapjait megteremtő intézmény mellett. Vagy van, de ezeket az érveket most más érdekek miatt félre tudja söpörni, és tesz arra, hogy mi van a szlovákiai magyarokkal. Nem tudom, mi a magyarázat. De miközben kimarad ez a ziccer, aközben elindul az »ingyenes utazás magyar igazolvánnyal« botrány. 

Már senki sem tudja pontosan, mi is az a magyar igazolvány. 

Senki nem látja hogy megy vagy nem megy a határon túli támogatási rendszer. Káosz van, sötétség, átláthatatlanság. Egy a világos és egyértelmű tény: ahogy felmerülnek a határon túliak, a magyar ellenzék jelentős része gondolkodás és tájékozódás nélkül elkezd gyűlölködni. Elkezdi elmarasztalni a határon túliakat, akik ilyen kedvezményeket nem kértek, és akik nem is élnek ilyen kedvezménnyel. Egyrészt, mert nem biztos, hogy akarnak, másrészt nem is lehet (döglött lovon a patkó a jelenlegi vasúthálózatra kedvezményt adni). És ha csak ennyire tellik az ellenzék részéről, erre a gyűlölködésre, miközben kihagy történelmi ziccereket a magyar-magyar viszony rendezésében is, akkor mire lehet számítani? És mi határon túli belgák, hova álljunk?”

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2024. január 30. 22:34
Káosz van, sötétség, átláthatatlanság a fejedben a sok fekete-kávétól. Te mit teszel a magyarságért? Semmit. Ide üzengetsz, ennyit.
cutcopy
2024. január 23. 08:05
Szoclib elvtársaidon vajon miért nem kérted számon soha a kettős állampolgárság ügyét..?
lacika-985
2024. január 19. 18:24
Te ezen ne rágodj , te azon gondolkodj hogy melyik patkány odúba bújj majd el ha a magyar emberek megelégellik génhibás éned és majd fel akarnak koncolni - te büdös ribanc .
bagoly-29
2024. január 19. 15:11
Ebből is látszik, hogy mennyire hülye és felelőtlen ez a ribanc! Felrobbantaná azt a nem túl vastag szálon kötődő kapcsolatot ami Orbán és Fico közt kötődött, a fajtája kedvéért! A szlovákok teszik, hogy nem tudnak róla, a magyarok nem foglalkoznak vele, akinek mg van az hallgat róla.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!