Idén is magyarországi akciókat tervez a nemzetközi szélsőbal, de a rendőrség is készül

2024. február 02. 12:16

A tavalyi támadások egyik elkövetőjét hétfőn ítélte három év fegyházra a bíróság.

2024. február 02. 12:16
antifa

Egyes hírek szerint szervezkedésbe kezdtek a külföldi antifasiszta mozgalmak, hogy február 11-én, az 1945-ös kitörés napjának évfordulóján ismét hazánkba látogassanak. 

Ezt támasztja alá a Mérce cikke: a portálnak az Autonómia Mozgalom juttatott el egy közleményt, amelyben jelzik, hogy Stop Nazi Glorification! nemzetközi kampányuk részeként ellentüntetést szerveznek a tervezett „Becsület napi” rendezvények ellen.

Közleményükben azt írják, hogy „a becsület napja esemény célja a történelmi események meghamisítása a fasizmus népszerűsítésének érdekében”. Az Autonómia mozgalom tagjai úgy látják, hogy a „tavalyi hecckampány” „kriminalizálni” kívánta az antifasizmust, 

hiszen „ha csak szégyenlősen is, de a náci múlt dicsőítése a jelenlegi kormány emlékezetpolitikájának a része”.

Szintén megmozdulásra készül február 10-én a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) a Duna-parton lévő budapesti holokauszt-emlékműnél. Mint felhívásukban írják , „nem nézhetjük tétlenül, amit döbbenten tapasztalunk, hogy az antifasiszta budapesti győzelem évfordulóján Budapesten és Magyarország más helyein ismét magyarországi és külföldről érkezett náci ruhás paramilitáris csoportok Hitlert éltetve parádéznak.”

A rendőrség mindenesetre semmit nem akar a véletlenre bízni, Budapest rendőrfőkapitánya fokozott ellenőrzést rendelt el a főváros területén  2024. február 8-án 0 órától 2024. február 12-én 8 óráig 

a jogsértő cselekmények megelőzése, felderítése, megszakítása, valamint a közrend és közbiztonság fenntartása érdekében. 

Emlékezetes tavaly február 9 és 11. között külföldi antifasiszta aktivisták brutális módon bántalmaztak magyar járókelőket, akikre hátulról viperákkal, botokkal támadtak rá. 

Összesen nyolc embert vertek meg, akik közül hárman súlyos, öten könnyű sérüléseket szenvedtek.

Az ügyben indult büntetőeljárás hétfőn vette kezdetét a Fővárosi Törvényszéken. A bűnszervezetben elkövetett életveszélyt okozó testi sértés kísérletével valamint bűnszervezetben való részvétel bűntettével vádolt három szélsőbalos egyike, a német Tobias Edelhoff az előkészítő ülésen beismerte tettét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság így esetében rögtön ítéletet is hirdetett, 

három év fegyházbüntetésre ítélve a szélsőbaloldali osztag, a Hammerbande tagját. 

A másik két vádlott azonban tagadta bűnösségét, perük májusban folytatódik majd. A többi elkövetőt jelenleg nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón mutatta be a támadás áldozatainak sérüléseit bemutató, sokkoló fotókat. 

A Magyar Nemzet közben az ll Giornale olasz lapot idézve mutatja be a tavalyi antifa támadás egyik főszereplőjét, Ilaria Salist és mozgalmát, felidézve, hogy a 39 éves olasz nő társaival milyen akciókat szervezett az elmúlt években. 

 

Nyitókép: Az Antifasiszta Akció (Antifa) támogatói tüntetnek az utrechti városháza körül. (Fotó. AFP/Robin van Lonkhuijsen)

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2024. február 07. 10:29
Külföldi náci banda mellett a magyar guruló dollárosok ott sétálnak , netán elképzelhető irányítják a külföldieket mint 2006 megismétlik ????? mindenre felkészülhetünk , külföldről fizetett terroristák a középületekbe berontanak gyilkolnak ,meg lehet figyelni közben egy guruló dollárost nem vernek agyon . Orbánék nagy figyelmet intézhetnek fideszes önkormányzatokra iskolákra kórházakra óvodákra, rendőrségre , cégekhez , ballibsikhez nem mennek be , terv kiadva hova rontsanak be ????? Félelmet gerjesztenek . Tippadó nyugat ???
bagira002
2024. február 07. 10:20
Ursula -Soros -németek őket hozzánk küldik hogy magyarokat gyilkolják , Magyarországon a békés életet felváltsák magyar az utcán féljen mint nyugaton történik békés népet mindenáron megakarják törni . Közben a Gyurcsány klán ugrásra kész a hatalmat puccsal átvegye.
alexandrosz-2
2024. február 04. 06:33
Készül, engedélyezve a szélbal terrorista csürhe vonulgatását, mikögben nem találja a tucatnyi antifa támadót és a hazai segítőiket. Sosem arra kell figyelni, amit a zsideszes gecik hazudoznak, hanem arra, amit csinálnak.
ügyvéd
2024. február 02. 16:30
Nyugi emberek! Idén nem lesz tavaly.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!