Lánchíd-botrány: megszólalt a számlagyárügybe belebukó Vig Mór

2024. február 06. 15:08

A hatalom áldozatának állította be magát.

2024. február 06. 15:08
null

Kedden tárgyalták több száz milliós számlagyár működtetésével gyanúsított, tavaly november óta letartóztatásban lévő Vig Mór ügyét. A Magyar Nemzet beszámolója szerint Vig Mórt megközelítőleg negyvenrendbeli csalással vádolják. A bírósági eljárásban tavaly februárban döntés is született, az exügyvédet, miután mindent beismert, két év börtönbüntetésre ítélték, aminek végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztették.

Az ítéletet a Fővárosi Törvényszék azonban hatályon kívül helyezte azzal az indokkal, hogy a sértettek tekintetében a polgári jogi igényről nem döntött az elsőfokú bíróság, amit pótolni kell. Emiatt került vissza Vig ügye elsőfokra.  A kispesti bíróságon megtartott keddi tárgyaláson Vig Mór is jelen volt, bilincsben hozták őt a büntetés-végrehajtás munkatársai.

A férfi a vádirattal egyezően újra elismerte a bűnösségét, de határozatot egyelőre nem hirdettek.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: amnesty.hu

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. február 07. 14:57
Áldozat? Mi más? A tesója elvbarátai azt hirdetik, hogy a migriknek minden alanyi jogon jár. Akkor neki miért ne járna? A régi felfogás szerint ehhez meló kell. MIlyen elnyomó ez a rendeszer!
FeketeFehér
2024. február 06. 21:33
Mit keres ez a fénykép egy Víg Mórról szóló cikk elején?
Kétes
2024. február 06. 19:40
Móci! Hol kell leadni a bankszámlaszámot, ha valaki a hatalom áldozata szeretne lenni?
zsolt196969
2024. február 06. 19:32
Szutykok értelmes mondatokat írjál. Kérlek ne kínozzál bennünket a sok szóval amit leirsz. Tudsz olvasni????? De írni biztos nem!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!